Annons

IFK redan på plats i Flensburg

Trots fyra måls underläge lämnas ingenting åt slumpen.
Redan klockan 13.00 på måndagen rullade IFK Kristianstads spelarbuss till Tyskland och Flensburg.
– Det är bättre att ha sex timmars bussresa i benen i dag jämfört med i morgon, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson under tidig måndagskväll.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 26 mars 2018
IFK Kristianstad och Olafur Gudmundsson tränade på hemmaplan under måndagsförmiddagen innan man satte sig på bussen mot Flensburg. På grund av en höftskada är Gudmundsson ett osäkert kort inför onsdagens CL-retur.
IFK Kristianstad och Olafur Gudmundsson tränade på hemmaplan under måndagsförmiddagen innan man satte sig på bussen mot Flensburg. På grund av en höftskada är Gudmundsson ett osäkert kort inför onsdagens CL-retur.Foto: Tommy Svensson

”Vi har ett jätteberg att bestiga”.

Orden är Jesper Larssons – och många med honom skriver förmodligen under på de orden inför onsdagens retur i Champions Leagues åttondelsfinal.

Annons

IFK ska försöka vända 22–26 till en fyramålsseger med minst 27 gjorda mål.

– Chansen till en vändning är väldigt liten, man kan säga att det står 4–0 på tavlan när vi går in i Flens-Arena, det säger det mesta om vilken uppgift vi har framför oss, säger Larsson.

Men samtidigt finns där – givetvis – ett uns av hopp och en strimma av tro.

– Det är inga maskiner vi ska möta, det är människor, säger ”Jeppe”, och bjuder sedan på ett klassiskt ”Ola Lindgren-uttryck”:

– Det är idrott det handlar om.

Varför räckte ni inte till i slutet av första matchen?

– De var lite skarpare och lite bättre än oss. Vi ville haft dem i uppställt anfallsspel men i stället blev det tvärtom och med den matchutvecklingen var Flensburg starkast.

IFK hade helt ledigt på söndagen och tränade på hemmaplan under måndagsförmiddagen.

Efter lunch klev man sedan på bussen mot Flensburg.

Vid 19-tiden checkade man in på hotellet för en lugn och chill måndagskväll i Flensburg.

Annons

Under tisdagen blir det sedan videogenomgång följt av matchförberedande träning i Flens-Arena.

– Det känns skönt att vara på plats redan i dag (måndag), så slipper vi stressa med tisdagsträningen. Samtidigt får vi en lugn och avslappnad förmiddag i Flensburg.

På onsdagen ansluter IFK-supportrarna, som väntas bli cirka 400 till antalet. Ett bortastöd som inte ska underskattas, enligt ”Jeppe” Larsson.

– Absolut inte. Att så många av våra supportrar väljer att åka till Flensburg för att stötta laget betyder mycket för oss. Och det är klart att killarna också tar till sig av det stödet och kommer att lyftas av att så många orangea är på plats.

Fyra minusmål och ett ”jätteberg att bestiga”. Hur hanterar man det inför avkast? Är det läge att spela mer på chans redan från start?

– 60 minuter är lång tid och vi ska bara gå ut och försöka få till en riktig maxprestation. Bakåt fick vi träff i förra matchen och hade vi fått samma utdelning framåt så hade vi nog haft ledningen med en fyra-fem bollar i paus. Det är något sånt vi får hoppas på i returen i stället.

Alla spelare utom Helge Freiman är på plats i Flensburg men det finns ett frågetecken för Olafur Gudmundsson, som skadade höften i lördags.

– Den första prognosen var bättre än väntat. Men vi får se hur Olafur känner sig under tisdagen och då får vi också höra vad vårt medicinska team (Ingemar Gannby, Patrik Sigsjö och Markus Waldén är alla med i Flensburg) har att säga om hans chanser till spel på onsdag.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons