Annons

Stor besvikelse i IFK efter tappet: ”Hade vi gjort en bra match hade vi vunnit”

Inför stormötet med Flensburg hoppades IFK Kristianstad på en maxprestation för att kunna vinna. I stället ledde man med 12–11 i paus – trots att spelet hackade. Och efter att det tyska storlaget vänt matchen i andra halvlek var det stor besvikelse i hemmalägret.
– Tittar man på matchbilden så fanns det möjligheter, säger Ola Lindgren.
– Hade vi gjort en bra match hade vi kunnat vinna, säger Richard Kappelin.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 24 mars 2018 • Uppdaterad 25 mars 2018
Richard Kappelin och Olafur Gudmundsson deppade efter förlusten mot Flensburg.
Richard Kappelin och Olafur Gudmundsson deppade efter förlusten mot Flensburg.Foto: Bosse Nilsson

Handbollspulsen var på topp när 5 178 åskådare – ett hundratal av dem från Flensburg – piskade upp stämningen i Kristianstad Arena. Och IFK Kristianstad bjöd tillbaka – åtminstone inledningsvis.

Richard Kappelin vann målvaktsmatchen mot Flensburgs Mattias Andersson och trots att IFK inte bjöd på någon bländande handboll ledde man faktiskt med 12–11 i paus.

Annons

– Det var ett bra utgångsläge, men vi får en dålig start på andra halvlek med tappade bollar. De är bra på att utnyttja det, säger Ola Lindgren.

Flensburg – som i torsdags åkte på en tung smäll mot Magdeburg i jakten på det tyska ligaguldet – spelade säkert och metodiskt och tog tidigt tillbaka ledningen efter paus. Samtidigt fick Kappelin mindre och mindre hjälp från sina försvarsspelare.

– Vi tappar intensiteten totalt i försvarsspelet och det är surt att det rinner iväg, särskilt när man själv gör en så bra match. Det är nog min bästa match i IFK-tröjan, säger IFK-målvakten, vars formkurva pekar spikrakt uppåt.

Richard Kappelin
Richard KappelinFoto: Bosse Nilsson

– Man vet inför en sådan här match att jag måste rädda väldigt mycket för att vi ska vara med. Och med den här inramningen, så här mycket folk har det aldrig varit under min tid här, så är det lätt att tända till, säger han.

Flensburgs försprång växte sakta men säkert från 18–16 till slutresultatet 26–22 efter att IFK bara mäktat med tio mål i andra halvlek.

– Då blir det svårt att vinna matcher, säger Ola Lindgren.

– Flensburg är skickliga i anfallsspelet och gör många enkla mål individuellt. Vi är för snälla och naiva i vårt försvarsspel fortfarande.

Hur stora är chanserna att vända ett fyramålsunderläge i returen?

– Det är klart att det är en otroligt tuff uppgift att åka till Flensburg med fyra mål i nacken. Men vi kan inte bara fokusera på det heller, matchen har andra värden. Det handlar om att vara på den här nivån och prestera även om resultaten inte går som man vill, säger Lindgren.

Besvikelsen över att IFK inte kom upp i sin högstanivå var påtaglig.

– Hade vi gjort en bra match hade vi nog kunnat vinna, säger Richard Kappelin.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons