Annons

Sydsvenska Mästerskapet tillbaka nästa år

Det är nu helt klart att Sydsvenska Mästerskapet i rally återuppstår under 2018. Fem deltävlingar kommer att ingå i mästerskapet, bland andra Silverkongen där Kristianstads MK är en av arrangörerna.
Rally/Kristianstad • Publicerad 7 december 2017
Sydsvenska Mästerskapen ska bli ett komplement till South Swedish Rally. På bilden är det Hässleholms MK-föraren Johan Green som gasar på.Foto: Tommy Svensson

Sydsvenska Mästerskapet har legat på is i några år, men kommer alltså att dra igång igen nästa år. Nyheten har varit på gång ett tag, men är sedan några dagar helt officiell.

Anders Martinsson, som även står bakom Sydsvenska Rallycupen, ligger bakom nysatsningen som är tänkt att vara ett komplement till SSRC och som en inkörsport för förare som på sikt vill satsa mot SM.

Annons

”Ibland är det för stort steg att gå från SSRC till en full säsong i SM, du kan som junior vara på väg upp men osäker på din förmåga att ekonomiskt, tidsmässigt eller sportsligt ta ett sådant steg eller är du mitt i livet med jobb och familj men ändå sugen på att testa din förmåga i en lite större omfattning”, skriver Anders Martinsson, tillsammans med Mats Bergman, i ett pressmeddelande.

Fem tävlingar kommer att ingå i mästerskapet, som körs i klasserna 4WD, trimmat 2WD i FWD och RWD och R2. Först ut blir Silverkongen den 21 april, som ju är ett samarbete mellan Kristianstads MK och Älmhults MK. De övriga tävlingarna är South Swedish Rally den 11-12 maj, Skilling 500 den 30 juni, Snapphanerallyt den 17-18 augusti och Rally Blekinge den 22 september.

Sydsvenska Mästerskapet kommer inledningsvis att arrangera under tre år. Bladetsportens motorbloggare Tommy Svensson är redan säker på att nysatsningen kommer att bli framgångsrik.

”Ett nytänk som borde bli succé”, konstaterade han i en krönika för några veckor sedan.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons