Annons

Lena: Man får vara försiktig och inte utarma landsbygden på det här viset

Sämre service på landsbygden oroar i dagens spalt. Dessutom diskuteras alkoholpriserna på krogen.
Jourhavande • Publicerad 20 februari 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Flera hushåll i Ekestad får längre till tidningslådan.
Flera hushåll i Ekestad får längre till tidningslådan.Foto: Bosse Nilsson

Lena har synpunkter kring försämrad service på landsbygden. Hon och maken som bor i Ekestad ska i framtiden få hämta tidningen 800 meter från bostaden. Det gäller totalt 10 hushåll på Flackarpsvägen.

– Det blir 1,6 kilometer fram och tillbaka. Jag tycker detta är illa. Vi närmar oss 80-årsåldern och jag har rörelseproblem på grund av reumatism, säger Lena.

Annons

Ändringen som Point Logistik (tidigare Tidningsbärarna) beslutat om måste ses i ett större sammanhang om vilken typ av samhälle vi vill ha, tycker Lena.

– Jag vill ha min papperstidning vid frukostbordet. Man får vara försiktig och inte utarma landsbygden på det här viset.

Johan Lundin är vd för Point Logistik, som i samförstånd med tidningen fattat beslutet.

– Vi vill så långt som möjligt upprätthålla så god service och kapacitet på landsbygden som vi kan, men vi vet också att våra kunder inte tål hur stora kostnadsökningar som helst. Ett sätt är då att samköra tidningslådorna så att vi av kostnadsskäl och tidsskäl inte kör ner på varje stickväg.

Johan Lundin förklarar att andra mediekoncerner haft planer på att istället låta tidningen gå ut med posten. Men då skulle den inte komma i lådan förrän vid lunchtid.

– Den vägen vill inte vi gå. Vi vill på det här sättet försöka leverera så nära våra mottagare som det bara går.

Lasse vill prata om krogpriserna i stan, som han tycker är på tok för dyra.

– Vi är färre och färre som går på krogen här nu. När man är ute och reser i Europa, tar de mindre än hälften för en öl eller ett glas vin. Det är inte rimligt, man måste anpassa sig, det kommer inte hålla i längden.

Att det skulle ha med skatter att göra köper inte Lasse.

– Där brukar vara en massa konstiga förklaringar som jag inte köper alls. Vi vill ju gå på krogen, men jag bojkottar det tills de sänkt priserna. Det är ockerpriser. De biter sig själva i rumpan, säger han.

Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons