Sjätte raka segern för KIK – forward till sjukhus

Kristianstads IK:s maskineri fortsätter i allettan södra. Borta mot Hudiksvall vann KIK övertygande med 4–1.
Smolk i glädjebägaren var att Sonny Karlsson fick utgå med en befarad hjärnskakning efter att ha blivit överkörd av förre KIK-backen Niklas Lindmark, som åkte på matchstraff.
Kristianstad • Publicerad 28 januari 2018
KIK-jubel.
KIK-jubel.Foto: Bosse Nilsson

Efter 8–0-segern mot Valbo i fredags var det något helt annat som väntade Kristianstads IK i bortamatchen mot topplaget Hudiksvall. Men det var KIK som direkt tog tag i taktpinnen och fick till långa anfall i Hudiksvalls försvarszon.

Nästan halvvägs in i perioden fick KIK utdelning.

Ruggigt formstarke forwarden Marcus Sirén använde sin skridskoåkning för att ta sig in på mål. En svårfångad Sirén kunde storma in och trycka in pucken vid den bortre stolpen förbi Osbyprodukten och Hudiksvallsmålvakten Magnus Åkerlund.

KIK var det spelförande laget i den första perioden, medan Hudiksvall stack upp i enstaka anfall.

I mitten av den andra perioden blev KIK-forwarden Sonny Karlsson, som tidigare under säsongen åkt på en hjärnskakning, brutalt tacklad i offensiv zon av förre KIK-backen Niklas Lindmark – som backade in och siktade in sig på Sonny Karlsson – som inte hade koll på att Lindmark kom med full fart. Hjälm och klubba föll all världens väg och Karlsson landade på isen med huvudet före.

Niklas Lindmark åkte på matchstraff (match penalty) och riskerar en längre avstängning.

Bladetsporten var i kontakt med KIK:s sportchef Joakim Johansson efter den andra perioden.

Då var Sonny Karlsson på väg till sjukhus för undersökning. Karlsson var kontaktbar, förmodligen rör det sig om en hjärnskakning.

KIK hade alltså powerplay i minst fem minuter. Och fick också chansen i fem mot tre – i två minuter. Den möjligheten missade inte KIK. Efter läckert förarbete av Johan Skinnars kunde Daniel Andersson peta in pucken i öppet mål.

KIK var i förarsätet.

I den tredje perioden tryckte Hudiksvall på för en kvittering, men stabile Joel Gistedt räddade allt. I stället för hemmamål kunde KIK, halvvägs in i perioden göra 3–0 efter en kontring. Hampus Forsling hittade Malte Sjögren som tryckte upp pucken högt bakom Magnus Åkerlund.

Med fem minuter kvar av matchen reducerade Hudiksvall genom Oscar Bergkvist i powerplay. Mot slutet av matchen tryckte hemmalaget på för en ny reducering och tog även ut målvakten Magnus Åkerlund. ”Hudiks” chansning gick inte hem.

Johan Skinnars kunde punktera matchen genom sitt mål i öppen kasse.

Segern var KIK:s sjätte raka i allettan.

Nu är KIK spelledigt till fredag då det väntar match på Gotland – där Visby/Roma tar emot serieledaren.