Annons

Så var menyn på kändisbröllopet - ”Det jobbade vi mycket med”

Krögaren Per Ljungberg på Kippers stod för menyn till bröllopsfesten på Ovesholm. På söndagen andas han ut efter en intensiv kväll på slottet.
Kristianstad • Publicerad 19 augusti 2018
Alexandra Pascalidou var en av gästerna på bröllopsfesten som ägde rum på Ovesholms slott.
Alexandra Pascalidou var en av gästerna på bröllopsfesten som ägde rum på Ovesholms slott.

– För att lyckas med ett sådant här arrangemang måste man ha ett fantastiskt bra samarbete. Och det hade vi, säger Per Ljungberg.

Han berömmer tidsschemat som i princip följdes i sin helhet. Utmaningen var att servera alla drygt 300 gäster på kort tid. En mindre försening uppstod i kyrkan, men istället för att stressa adderade man till minuter.

Annons

– Sedan fortsatte allt enligt plan. Toastmasters och alla inblandade höll sig till schemat på ett föredömligt sätt.

När gästerna hade lämnat kyrkan samlades alla på gräsmattan framför slottet. Där bjöds gästerna på lyxigt tilltugg och bubbel. I ett provisoriskt tillredningskök gjorde Kippersgänget slutfinishen på tre-rättersmenyn som skulle serveras.

– Det är en sak att veta att man har en bra meny. Sedan ska det se bra ut på tallriken. Det jobbade vi mycket med.

Per Ljungbergs filosofi är enkelhet och fokus på bra råvaror.

– Till förrätt fick gästerna fick en lyxig Toast Skagen med handskalade räkor och en rejäl klick löjrom. Som huvudrätt blev det kalvköttsfilé med säsongens primörer som kantareller och små ugnsstekt nypotatis.

Efterrätten bestod av egengjord glass med säsongens bär och chokladmaräng.

– Recensionerna jag fått höra visar att gästerna var mycket nöjda, säger Per Ljungberg.

Lukas ErnrydSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons