Annons

Det går inte längre att maskera bristerna

Utan skattepengar har vi svårt att få välfärd och utbildning att fungera så bra som vi vill och när detta misslyckas får vi ett samhälle där låg utbildningsnivå, otrygghet och kriminalitet får ta över. Där är vi idag, skriver Robert Madrusan (L) i Östra Göinge.
Politik • Publicerad 16 september 2020
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utan kor, ingen mjölk, det lär man sig redan i första klass.
Utan kor, ingen mjölk, det lär man sig redan i första klass.Foto: Adam Ihse/TT

De flesta människor vill medverka till att samhället blir så bra som möjligt för majoriteten. Som politiker är den uppgiften löftesbunden till alla de väljare som gett politikerna förtroende, ett heligt uppdrag då hela samhället grundar sig i detta förtroende. Därför kan man inget annat än bli otroligt besviken på många politiker, både styrande och opposition, i Östra Göinge. Just nu är den absolut viktigaste frågan om hur långt gräset ska vara på kommunens grönområde. Ja, det anser både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna i vår kommun. Detta medan vårt kommunalråd beklagar sig för pressen över hur illa det ser ut för ekonomin i kommunen. Att ni inte skäms!

”Uppenbarligen har göingeborna aldrig känt sig så otrygga som idag och detta i coronatider.”

Vi har en välfärd som hotas av kollaps för att det saknas pengar till vård och omsorg, skola, underhåll av vatten och vägar och så vidare. Uppenbarligen har göingeborna aldrig känt sig så otrygga som idag och detta i coronatider.

Annons

Men, då väljer de största oppositionspartierna att bråka om hur högt gräset är. Ridå ner.

Och käre Patric Åberg, moderaternas politik har misslyckats totalt med att göra vår kommun till ett starkt och oberoende Östra Göinge. Under lång tid har kommunen gynnats av statliga bidrag som gjort det möjligt att maskera bristerna. Oförmågan att skapa en kommun som attraherar förvärvsarbetande/pensionerade skattebetalare har aldrig varit så tydlig som idag. Utan skattepengar har vi svårt att få välfärd och utbildning att fungera så bra som vi vill. När det misslyckas får vi ett samhälle där låg utbildningsnivå, otrygghet och kriminalitet får ta över och där är vi idag.

”Så Patric, istället för att göra dig lustig på sociala medier över att vissa av oss är lärare kanske du ska försöka komma ihåg något som de flesta försteklassare lär sig.”

Men, nu regnar det manna från himmelen igen. Liberalerna och Centerpartiet har kommit överens med regeringen om att nya miljarder ska tilldelas kommunerna. Dessutom har Liberalerna och Centern lagt fram förslag som gör att väldigt många också får lite mer i plånboken. Att satsa på välfärden är att satsa på framtiden.

Så Patric, istället för att göra dig lustig på sociala medier över att vissa av oss är lärare kanske du ska försöka komma ihåg något som de flesta försteklassare lär sig. Vill man ha mjölk är det bäst att det står kor i ladugården. Att gråta över spilld mjölk gör ingen nytta. Detta vet de flesta av oss i kommunen. Vi är inte kloka som en ko! Därför vet vi också att det är vi skattebetalare som betalar för kalaset. Utan oss blir det inga kakor och ingen tårta. Inte ens ett glas mjölk. Och ett förtydligande till S och SD: Vi ska inte släppa ut några kor att beta i kommunens parker.

Vi Liberaler i Östra Göinge vill skapa en kommun som ansvarskännande människor vill flytta till, skapa en trygg tillvaro i och se på en ljus framtid för sig och sina barn. Det är vad vi politiker lovar, och några av oss är uppfostrade till att hålla det man lovar.

Robert Madrusan (L)

Östra Göinge

Annons
Annons
Annons
Annons