Annons
Feature

Livliga äventyr i matstäder

Att resa är bra. God mat är också bra. Gillar man både och är Natur & Kulturs kunniga foodis-serie rolig läsning som i bästa fall också leder till härliga smakupplevelsen och intressanta möten.
Publicerad 24 oktober 2018

Efter Paris och Tokyo har turen nu kommit till Rom och Köpenhamn. Närmast till hands för oss skåningar ligger den danska huvudstaden.

Är du det minsta nyfiken på matupplevelser är ”Köpenhamn för foodisar” en riktigt god vän att hålla i handen. Bokens författare Erik Eje Almqvist är journalist och bor sedan flera år i Köpenhamn där kroglivet utvecklats till en subkultur med anhängare över hela världen. Varför?

Annons

För att uppskatta denna personliga guide krävs en förkärlek för naturviner och hantverksöl, föredrar man dessutom ställen med mer charm än strikt elegans är det ett plus. Matresan tar oss från Nomas dominans, via Hija de Sanchez och Sanchez mexmat till murriga smörrebrödshak och magisk gatumat, sköna bagerier och klassiska bodegor. En hisnande tur.

Matintresserad DN-korren Peter Loewe har bott länge i Rom och är den som visar oss runt i ”Rom för foodisar”. Här saknas Michelinkrogar, men det finns ju så många trattorior, pizzerior, barer, kaféer och restauranger som också förtjänar uppmärksamhet. Många ligger i utkanten av stan där mattraditionen är tydligare bevarad, enligt Loewe.

Maria Nilson

Maria NilsonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons