Annons

Bushell-Mingo prisad

Det blev teaterarbetaren, skådespelaren och regissören Josette Bushell-Mingo som erhöll Expressens teaterpris ”En bit av Georges hatt” 2018.
Teater • Publicerad 19 februari 2019
Josette Bushell-Mingo.
Josette Bushell-Mingo.Foto: Anders Wiklund/TT

Priset delades ut på Nalen i Stockholm under måndagskvällen. Josette Bushell-Mingo är prefekt vid Institutionen för skådespeleri vid Stockholms konstnärliga högskola (SKH) sedan september 2018. I ett pressmeddelande säger hon:

”Det var totalt oväntat och känns fantastiskt. Jag är jättestolt. Jag tar priset med mig in i mitt fortsatta arbete på SKH. Inte minst i mitt konstnärliga arbete och mitt fortsatta arbete mot rasism. Konst är ett verktyg att förändra världen till det bättre.”

Annons

Gunilla Brodrej satt ordförande i juryn vars motivering bland annat löd: ”Hon har gått från London till Vällingby, från tystnad till klarspråk. Med sin banbrytande kamp mot rasism ger hon nu plats på scen för grupper som tidigare har fått verka i kulisserna."

Bland tidigare pristagare finns Marie Göranzon, Lena Endre, Ingvar Hirdwall och Suzanne Osten.

Henric TiseliusSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons