Kalle: Jag fattar inte hur folk tänker

Kristianstad Artikeln publicerades

Bevattning trots förbud, hyckleri, fika och hundar var fyra saker som ventilerades i dag.

En vattenspridare vattnar en villaträdgård.
En vattenspridare vattnar en villaträdgård.

Torkan slår hårt mot de svenska bönderna. Det är inte svårt att svårt att förstå hur illa en bonde kan må när grödorna lider i den extrema torkan som drabbat landet.

Villaägarnas gräsmattor är inte lika gröna som de brukar vara en normal sommar. Med det bevattningsförbud som finns på sina håll blir det inte lättare att hålla gräsmattan grön.

Kalle, som bor strax utanför Åhus, irriterar sig på att alla inte följer bevattningsförbudet.

– Jag fattar inte hur folk tänker, det finns ju en anledning till att kommunen utfärdat ett bevattningsförbud, nämligen att vattnet ska räcka till det nödvändigaste, matlagning och hygien, säger Kalle, som inte alls hade haft något emot om någon fått vattnet avstängt.

Signaturen "Miljövän" har sett Belinda Olssons intervju med Miljöpartiets språkrör i Opinions Live. "Miljövän" skriver:

"Jag har inbillat mig att svenska politiker är ärliga och lever som de lär. Man kan börja tvivla när Isabella Lövin intervjuas i Almedalen. Hon ställs inför ett obehagligt faktum när intervjuaren visar en liten leksaksbil på bordet. Isabella L försöker först låtsas som att hon inte känner till bilmodellen. Intervjuaren påpekar att hon borde känna igen den eftersom hennes man kör en sådan. Bilen är en miljöbov av värsta slag, som han kör med i Stockholms innerstad. Miljöpartiet verkar tyvärr vimla av hycklare i partitoppen. Häromåret flög Fridolin mellan Bromma och Arlanda och ett annat språkrör hade målat sin husbåt med en förbjuden och miljöfarlig färg. Till råga på allt ska nu deras ungdomsförbund flyga till Portugal i sommar. Har de inte hört talas om Interrailkort som man kan tågluffa med i hela Europa? Hoppas inte övriga partiers ledare är lika hycklande som de i Miljöpartiet för då blir jag mörkrädd."

Vivan var i Nosaby församlingshem på en textilutställning.

– Det var en mycket trevlig eftermiddag. Gott kaffe, trevlig sång och musik.

Jag vill rikta ett stort och innerligt tack till damerna som ordnade det, säger Vivan.

Birgitta har läst om de tre systrarna som ska ordna café i C4 Shopping.

– Jag såg att de hade hundar. Då hoppas jag att man ska få ta med sig hunden när man går och fikar, säger Birgitta.

Carina Hannott är en av de tre systrarna:

– Vi har sagt att inne kan vi inte ha några hundar, det är ju den här frågan om allergi och att alla inte tål hundar. Men utanför ska det finnas möjlighet att lämna sin hund, säger Carina Hannott.

Igår var Krister besviken över att det inte fanns någon turistinformation i Kristianstad längre.

– Jag vill bara glädja Krister och tala om att han är välkommen att besök oss i Rådhus Skåne där vi, förutom den ambulerande verksamheten, bemannar mellan 10.00 och 16.30 måndag till torsdag och fredagar mellan 10.00 och 16.00, från maj till september, säger Eva Berglund, planeringsstrateg på Kristianstads kommun.