Annons

KIK lånar in en ny allsvensk back

Kristianstads IK förstärker truppen inför en intensiv matchvecka. Det är backen Erik Flood som ansluter från Almtuna inför mötet med Vimmerby på onsdag.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 22 januari 2018
KIK-tränaren Mats Lusth får backförstärkning.
KIK-tränaren Mats Lusth får backförstärkning.

Erik Flood är född 1996 och kommer närmast från allsvenska Almtuna IS. Där har backen varit ordinarie under säsongen, spelat 33 matcher och stått för ett mål och tre assist.

21-åringen är spelklar till mötet med Vimmerby på onsdag. Tanken är att KIK bara lånar in Flood under den här veckan , berättar sportchefen Joakim Johansson.

Annons

– Till en början är det så i alla fall, säger han.

– Det är en spelande back som är rörlig och en bra skridskoåkare.

Almtuna har sedan tidigare lånat in backen Adam Boqvist från Brynäs, vilket i sin tur öppnade för att man ville låna ut Erik Flood. KIK har varit i kontakt med Almtuna under en längre tid.

– Det här känns bra för båda lagen. Vi har en vecka med tajta matcher och långa resor samtidigt som Almtuna har fått in en ersättare för Flood, men ändå vill hålla igång honom, säger Joakim Johansson.

Förutom hemmamatchen mot Vimmerby på onsdag spelar KIK den här veckan mot Valbo (borta) på fredag och Hudiksvall (borta) på söndag. Men det är alltså inga nya skador på backsidan som gjort att man förstärker på just den positionen.

– Nej, men kan man lösa något sånt här under en tuff vecka så är det bara bra. Man vet aldrig, plötsligt är det någon som är sjuk och nu är det ganska viktiga matcher, säger ”Jocke” Johansson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons