Annons
Karlshamn

Kaférånarna flydde till fots – polis vädjar om tips

Under tisdagseftermiddagen rånades ett café på torget i Karlshamn.
En ung man ska ha setts fly från platsen tillsammans med en ung kvinna.
Polis vädjar nu om tips från allmänheten.
Karlshamn • Publicerad 8 januari 2019 • Uppdaterad 9 januari 2019
Rånarna som slog till mot ett café i centrala Karlshamn flydde till fots mot den närliggande kyrkogården. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.
Rånarna som slog till mot ett café i centrala Karlshamn flydde till fots mot den närliggande kyrkogården. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.Foto: LENA EHRING

Runt 16-tiden under tisdagen utsattes ett kafé, beläget på Stortorget i Karlshamn, för rån. Enligt signalement ska den misstänkta gärningsduon ha varit en ung kille samt en ung tjej.

– Gärningsmännen använde sig av ett tillhygge för att hota kassörskan, som lämnade över dagskassan på under 1 000 kronor, säger Magnus Hansson, inre befäl vid Karlskronapolisen. Tillhygget som användes är känt av polis, som av säkerhetsskäl inte vill dela med sig av ytterligare information gällande föremålet. Ingen person skadades fysiskt i samband med rånet.

Annons

Efter tillslaget flydde de båda till fots i riktning mot den närliggande kyrkogården.

– Vi hoppas att allmänheten har sett någon yngling springa mot kyrkogården vid fyratiden, säger Magnus Hansson, som välkomnar tips från eventuella vittnen.

Samtidigt finns förhoppningar om att brottslingarna ska ha fångats på film.

– Vi ska även kolla på filmer från övervakningskameror vid bankomater och affärer i närheten.

I jakten på spår spärrades delar av torget av, för att sedan öppnas upp senare på kvällen, samtidigt som sökhundar sattes in.

– Teknisk undersökning är genomförd och vi har säkrat viss teknisk bevisning. Vi har en del att gå på, menar Hansson.

Ingen har gripits under natten till onsdagen.

Foto: LENA EHRING
Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons