"Bortskämda som haft det bra"

Bromölla Artikeln publicerades

Birgitta Persson är en av alla dem som som tycker att färdtjänsten har försämrats sedan Skånetrafiken tog över ansvaret. Förr kunde hon resa på tider hon själv bestämde, men nu blir resan ofta både flyttad och försenad.

Birgitta Persson kommer in på Folktandvården med en avbiten tand.

Hon har utnyttjat färdtjänsten i Bromölla i många år och även i dag har hon åkt färdtjänst till tandläkaren.

Hon berättar mer än gärna om problemen som hon och många andra upplever efter att Skånetrafiken tog över driften i oktober förra året.

– Ja oj oj oj, det satt en annan tant i bilen på vägen hit som var så trött på detta. Hon hade fått vänta väldigt länge.

– Man får ju inte längre bestämma själv när man ska åka.

Medan Bromölla taxi hade ansvaret för färdtjänsten hade Birgitta Persson sällan några problem med att boka en resa på den tid hon ville.

Nu får hon ofta rätta sig efter de tider som finns tillgängliga, inte sällan med långa väntetider som följd. Hon upplever också att förseningar har blivit betydligt vanligare.

– Med Bromölla taxi var det annorlunda. Sa jag tio över tolv så kom de tio över tolv, om inte fem minuter tidigare. Vi är bortskämda här som har haft det så bra förut.

Hon berättar om flera tillfällen när hon själv eller bekanta har fått vänta väl över en halvtimme efter utsatt tid på att taxin ska komma.

– De säger att detta är billigare, men jag hade gärna betalt både en femma och en tia mer för att få ha det som förut.