Kristian Andersson är nominerad till Årets Frisör

Bromölla Artikeln publicerades

Den 27 mars arrangeras en stor frisörgala i Annexet på Globen i Stockholm. Ett tusental gäster är inbjudna och på plats finns artister, gäster, press och naturligtvis de som nominerats till något av galans priser.
Under kvällen utses vinnare i fem olika kategorier – Årets Frisör, Årets Nykomling, Årets Avvant Garde, Årets Trendsättare och Årets företagare. Kristian Andersson från Anderssons Frisersalong i Bromölla kan mycekt väl ta hem priset som Årets Frisör.
– Det är fantastiskt, jättekul. Jag fick gåshud när jag fick beskedet. Det har legat som en förväntan sedan jag lämnade in min ansökan.
För tillfället bor och jobbar Kristian Andersson i Stockholm, men han är fortfarande delägare i firman i Bromölla och det var här som han började som lärling hos sin far Stig-Arne Andersson för snart 15 år sedan. Därefter har det rullat på. För några år sedan lämnade han Bromölla för Stockholm.
– Jag hoppade på en kvalificerad yrkesutbildning för frisörer i Stockholm och jag har utvecklats till en bättre frisör, säger han.
Om en dryg månad är Kristian Andersson en av fyra frisörer som har chansen att ta hem titeln Årets Frisör 2004. Under kvällen blir det artistframträdande av Sahlene och albumaktuella Sylvia Chaliss. I kategorin Årets Trendsättare hittar vi personligheter som fotbollspelaren Fredrik Ljungberg, estradören Regina Lund och sångerskan Nina Persson från Cardigans.
På frågan om vilka förväntningar Kristian Andersson har på kvällen är svaret entydigt.
– Att jag ska vinna!
Han tänker dock inte vila på lagrarna efter nomineringen till Årets Frisör. Tankarna om framtiden går inte till Bromölla utan världen med nya utmaningar och nya vidareutbildningar.
– Nyfikenheten inom yrkets vägnar gör att jag inte vill begränsa mig, säger han.
När nomineringarna tillkännagavs tog Kristian Andersson emot dessa med dubbel glädje. Flickvännen finns nämligen med bland de nominerade. Marta Spizewska har två bidrag i klassen Årets Nykomling.
Roger Bing