Polisen stoppade bil – ledde till cannabisodling

Bromölla Artikeln publicerades
Foto: Mathew Sumner

Polisen har röjt en cannabisodling i Bromölla. Två män är misstänkta för narkotikabrott.

Det var strax innan klockan 20 på fredagskvällen som en polispatrull stoppade en bil på Kristianstadsvägen i Bromölla.

I bilen satt två män i 85-årsåldern respektive 50-årsåldern. Polisen kände en stark doft av cannabis och föraren, den yngre mannen, visade tecken på att vara påverkad av narkotika.

Detta ledde till att polisen runt en timme senare gjorde en husrannsakan i ett fritidshus på en adress i Bromölla och där hittades en cannabisodling.

De två männen, som inte är hemmahörande i Bromölla, greps och anhölls senare.

– Männen släpptes senare efter förhör men är misstänkta för narkotikabrott av normalgraden, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

Hur många plantor som polisen tog i beslag kan han inte svara på i nuläget. Förhoppningen är att förundersökningen ska bringa klarhet i vilken mängd narkotika det handlar om.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.