Är Centerpartiet grönt?

Debatt Artikeln publicerades

Centerpartiets lokalpolitiker i Region Skåne och Kristianstads kommun, handlar tvärtom till vad som står i partiprogrammet. Centern framställer sig, i text och tal, som ett miljövänligt, grönt parti. När det kommer till politikens utförande, stämmer det inte med egna utsagor och löften.

Centerpartiet, både i Regionen och i Kristianstads kommun, är tillskyndare av att skattepengar går till flygplatsen i Everöd, för att få folk att välja flyg istället för miljövänligt tåg, vid resa till Stockholm.

Ett litet men dock steg i fel riktning gjorde lokala centerpartister när man överklagade Trafikverkets beslut att sänka hastigheten på väg 19. Centern vill behålla 90 km/h för högre bränsleförbrukning, större miljöbelastande utsläpp och minskad trafiksäkerhet.

Nu har Sven Nilsson (C) ordnat gratis lördagsparkering i centrala Kristianstad, för att öka privatbilismen och få medborgarna att välja bort kollektivtrafik med biogasbussar eller tåg.

Åke Nyholm

Everöd

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.