Bevara Sösdala simhall och Vanneberga skola

Debatt Artikeln publicerades
Sösdala simhall.
Foto: Andreas Örwall Lovén
Sösdala simhall.

På kommunfullmäktiges möte den 6 december så beslutade Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att Sösdala simhall och Vanneberga skola ska stängas. Stödet för att stänga Sösdala simhall hade man även av Sverigedemokraterna.

Vi Socialdemokrater tycker det är väldigt märkligt att man tar ett beslut utan någon som helst beredning. Det var två meningar i budgeten och så anser man att det ska vara klart. Ärende av denna karaktär kräver en ordentlig konsekvensbedömning, vilket man inte har gjort. Man kan ställa sig några enkla frågor, ska byggnaderna rivas? Om dom inte ska rivas vad ska man då göra? Ska man renovera? Ska man ha annan verksamhet i byggnaderna? Och vad kostar det? Frågorna är många, men svaret är från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att simhallen och skolan ska stängas. Detta duger inte, man har ju inte koll på om man fattar ett klokt beslut eller inte. Ska man kunna stänga verksamheter av denna typ utan någon som helst beredning eller något underlag? Socialdemokrater säger ett bestämt nej på den frågan. Att stänga Sösdala Simhall är ett svek mot Sösdalaborna, att stänga Vanneberga skola är ett svek mot eleverna och föräldrarna på skolan. Vi menar på att det bästa är att renovera och behålla verksamheterna. Med anledning av våran ståndpunkt har vi lämnat in två motioner på detta tema. Gör ordentliga konsekvensbeskrivningar och låt Kommunfullmäktige ta ställning med ett ordentligt underlag.

Socialdemokraterna

Lena Wallentheim

Joachim Fors

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.