C4 Shopping vill tjäna pengar

Debatt Artikeln publicerades

Angående Richard Bengtssons inlägg ”C4 Shopping stärker Kristianstad” (16/7). För min del har jag aldrig någonsin behövt söka upp andra inköpsställen än de som finns i Kristianstad, för att tillfredsställa mina behov.

Vad var ni, Peter Nordberg och Tobias Hammar, ordförande och vice ordförande i Unga aktiesparare i Kristianstad, ute efter, då ni måste åka till Lund för att handla?

Visst är det sant, som du, Richard Bengtsson, påpekar, att förändringar möter motstånd men också eftertanke.

Du talar om, att C4 Shopping i Hammar kommer att leda till ett hundratal nya jobb, men jag tror, att sanningen är, att en hel del av dessa nya jobb egentligen är jobb, som försvinner från redan befintliga affärer.

Du vill att våra ungdomar ska studera och få arbeten. Det vill jag också. Vi behöver fler arbetstillfällen. Men jag menar att de jobben behövs främst i skola, vård och omsorg, där det är stor brist på arbetskraft.

Även turister betyder jobb och inkomster och därför ska vi se till att hålla liv i centrumkärnan och dess unika historia. Du, Richard, får din beskrivning av skapandet av C4 Shopping i Hammar att låta som välgörenhet, men det handlar i verkligheten om, att du och dina kompisar vill tjäna mer pengar.

Vidare är det inte försvarbart att asfaltera den goda åkerjorden, som i det aktuella fallet dessutom ligger farligt nära Sveriges lägsta punkt. Inte en enda miljövärnare har nämnt någonting om detta.

En annan sak, som det inte sagts ett ord om är, vad kalaset kommer att kosta oss skattebetalare. För det kan väl inte vara så, att Östra Centrums och C4 Shoppings idémakare står för kostnaderna för vägar, vvs-arbeten, elledningar med mera?

Kommunen har redan dragit på oss skattebetalare enorma utgifter för sina skrytbyggen och ingen vill eller vågar eller kan tala om, varför man väljer de dyraste alternativen.

Jag tackar för vänligheten att vilja bjuda mig på kaffe, Richard, men en gammal tant är svår att omvända.