Annons
Jourhavande reporter

Jörgen Svensson: "Chaffis": Varför inte använda cykelbanorna?

Irritation, ilska och beröm. Jourhavande reporter tar emot alla yttringar.
Jörgen Svensson
Kristianstad • Publicerad 17 juli 2018
Detta är en personligt skriven text i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Varför inte använda cykelbanorna? undrar signaturen ”Chaffisen bakom”.
Varför inte använda cykelbanorna? undrar signaturen ”Chaffisen bakom”.Foto: Claudio Bresciani / TT

Signaturen "Chaffisen bakom" är irriterad. Han skriver:

"Varför inte ta och försöka använda cykelbanorna?! Gatorna blir smalare för att cykelbanorna ska byggas, för att skydda cyklisterna. Ändå ska det cyklas och köras handikappscootrar på körbanan! Det är inte lätt att med ett tungt fordon och köra om, utan att vinddraget kan skada en cyklist."

Annons

Kajsa brukar ta tidiga morgonpromenader längs med Hammarsjöns strand.

– Jag vill ge en eloge till Kristianstads kommun för att de gjort så fint vid Hammarsjön. De har satt dit stenblock som bänkar i stället för vanliga träbänkar, där har verkligen blivit jättefint. Där är underbart att gå, som en lisa för själen, säger Kajsa.

Paul Nilsson har retat upp sig på att det finns reklam som medföljer Kristianstadsbladet. Så här skriver Paul:

"Undrar bara vem i hela fridens namn som är skyldig till all reklam som stoppas in i min dyrt betalda Kristianstadsbladet? På min brevlåda har jag en skylt "EJ REKLAM", men det respekterar inte tidningsbärarna! Vem är skyldig till detta pappersslöseri med

reklam från Maxi, Eko, och flera andra under varje vecka. Tacksam för svar!"

Det är Kristianstadsbladet som i tryckeriet med en speciell utrustning bladar in reklamprodukter i tidningen. Reklam som bladas i huvudtidningen är en produkt i Kristianstadsbladets produktflora sedan många år. För många är den ibladade reklamen uppskattad läsning, det vet vi av våra läsarundersökningar.

Karl-Erik ringer apropå dem torka vi upplever och de problem som följer med torkan.

– Jag kommer ihåg på 40-talet, då fanns det ett hackelseverk på varje bondgård. Halmen hackades, och sedan gjordes det en blandning med melass och vatten, möjligen ströddes på lite havre, och så var det foder till hästarna, säger Karl-Erik.

– Kan kanske vara en väckarklocka för oss också, förr när jag var liten hade vi bara ett pålägg på smörgåsen, nu är det både ost och marmelad, vi lever i ett överflöd, fortsätter Karl-Erik.

Annons
Annons
Annons
Annons