En röst på SD är en röst på försämringar i välfärden

Debatt Artikeln publicerades

Åkesson vill rösta bort den röd/gröna regeringen som enligt honom är skadligt för Sverige.

En röst på SD är en röst på alliansen med de försämringar i välfärden det innebär.

Den första juli förbjuds kosmetiska med mikroplast, terroristlagstiftningen skärps och sex utan samtycke blir ett brott. Dessutom ökas studiebidraget med 200 kronor i månaden, taket i sjukförsäkringen höjs, en karensdag i A-kassan tas bort och avdrag för fackföreningsavgift införs (som SD röstade emot).

Innan dess så har regeringen bland mycket annat:

- jämställt skatten mellan löntagare och pensionärer (upp till 17000 kr )

-höjt grundavdrag för pensionärer

-höjt A-kassan från 680 kr per dag till 910 kr per dag de första 100 dagarna

Resterande 200 dagar från 680 till 760 kr per dag

Under en ersättningsperiod som är 300 dagar är skillnaden 39000 kr brutto

-tagit bort den bortre parentesen i sjukförsäkring

-Tagit fram ett förslag som skulle begränsa vinster i välfärdssektorn ,alliansen och SD röstade emot förslaget,men något eget förslag på skärpta krav har man inte presenterats

-skärpt flyktingpolitiken

Men de senaste fyra åren har 300 000 jobb skapats mitt i ”systemkollapsen” och ungdomsarbetslösheten har inte varit lägre sedan 2002. Svindlande 60 miljarder i underskott har vänts till överskott på 50 miljarder och statsskulden är nere på sin lägsta nivå sedan Torbjörn Fälldin.

Åkesson vill rösta bort den röd/gröna regeringen som enligt honom är skadligt för Sverige, Åkesson påpekar det i varje debatt . Dessa reformer har i högsta grad gynnat pensionärer och löntagare . Är SD–sympatisörer medvetna om att deras parti har röstat emot många av dessa reformer. SD är ett högerparti, en röst på SD är en röst på alliansen med de försämringar i välfärden det innebär. Men också med skattesänkningar för de mest besuttna .

Fråga till SD kandidat till kommunalråds posten i Bromölla, Erik Berntsson .

Vad är det i dessa reformer som är skadligt för Sverige ? SD har en röd välfärdspolitik men blå ekonomisk politik. Det går inte ihop. Man kan inte både äta kakan (skattesänkningar)och ha den kvar (välfärden) eller som moderatledaren Kristersson uttryckte sig när han liknade SD politik för en hokuspokus politik .

Och trollkarlen heter Åkesson. Skicklig på att dupera många medborgare.

Jerzy Michalski

Bromölla S-förening