Femklöver i Göinge vill ska ett samhälle för alla

Sofia Nilsson ,

Anders Bengtsson pratar om fingertoppskänsla, och fingertoppskänsla, det är precis det vi har!

Att agera och reagera, lyssna, vidta åtgärder och fatta beslut. Det är precis det poliitk handlar om. Femklövern visar återigen att vi tar ansvar och att vi vill få vårt samhälle att fungera på bästa sätt för alla våra medborgare.

Anders Bengtsson verkar inte ha förstått de signaler som våra verksamheter inom skola, omsorg, socialtjänst och nu även från Göingehem sänder till oss.

Vi har under en lång tid haft ett högt mottagande av nyanlända, vi har gjort vårt yttersta, öppnat upp våra hem och vår bygd för att hjälpa till och hälsa nya medborgare välkomna till vår kommun.

Vi har gjort det med hjärta och en stor stolthet. Våra verksamheter har gjort ett fantastiskt arbete och vi har klarat det på ett väldigt bra sätt. All eloge till alla er som dagligen arbetar med detta. Ni gör ett fantastiskt jobb!

De åtgärder som vi nu vill vidta tar sin utgångspunkt i att vi måste se till att alla våra medborgare ska kunna skapa sig ett bra liv och en trygg vardag. Vi måste skapa arbetsro i våra verksamheter, vi måste skapa möjligheter för integration.

Men framförallt, vi måste fortsätta att skapa förutsättningar för våra förskolor och skolor att höja kunskapsnivån och resultaten för alla våra barn och ungdomar för att de ska kunna gå vidare till högre studier eller arbete.

Femklövern tar signalerna från våra medarbetare, verksamheter och medborgare på allvar, vi måste bromsa. Vi måste skapa utrymme för att vi ska kunna bibehålla den kvalité som vi har byggt upp sedan femklövern tog över makten 2010.

Vi vill ta ansvar för att skapa ett samhälle där alla får plats, där man trivs, där alla blir sedda och där alla kan känna framtidstro. Vi vill skapa ett samhälle som håller samman! På så sätt skapar vi stolthet och framtidstro.