Göran: ”Varför blir jordgubbsförsäljare polisanmälda, men inte tiggarna?”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Göran undrar varför jordgubbsförsäljare polisanmäls men inte tiggarna.
Foto: Tommy Svensson
Göran undrar varför jordgubbsförsäljare polisanmäls men inte tiggarna.

Flera reaktioner på inlägget om fria busskort. Förbud mot att be på arbetstid och om jordgubbsförsäljare ventileras i jourhavande-spalten.

Göran Lindgren läste i Kristianstadsbladet om jordgubbsförsäljare som blev polisanmäld för brott mot ordningslagen.

– Varför blir jordgubbsförsäljare polisanmälda, men inte tiggarna? Tiggeri tycks inte vara brott mot ordningslagen. Märkligt att polisen tar upp anmälan mot ordningslagen när det gäller jordgubbar, men det verkar fullständigt omöjligt att stoppa tiggeriet.

– Man behöver ha ansökt om, och fått tillstånd, att sälja jordgubbar på offentlig plats, säger Peter Kjällkvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Torsten reagerar på det Ingrid tog upp i jourhavande-spalten huruvida fria busskort kommer att få vara kvar för 75-åringar.

– Jag tycker att alla pensionärer från 67 års ålder borde få fria busskort. Många har låga pensioner och kan ha svårt att åka någonstans på grund av de dyra priser som Skånetrafiken har.

– Detta med fria busskort får absolut inte nobbas. Det finns annat att spara in på. Exempelvis kan man minska alla höga fallskärmar för de som får lön trots att de inte jobbar kvar. Låt badhuset vara där det är och renovera istället. Det kostar inte 500 miljarder...

Inger fyller 75 år i februari och reagerar också på inlägget om fria busskort.

– Om kommunen nu tycker det är en så stor kostnad så varför inte ändra utskicket. Varför får alla över 75 år kortet utsänt till sig? Skicka istället ut brev till alla och där de som vill ha kortet får svara och begära detta. Jag tror också att man är beredd att betala 100 kronor per år för detta kort.

– Åldern för kortet kan kanske då sänkas till 70 år.

Christer gör tummen upp för Bromölla kommun om man att inte får be på arbetstid.

– Vad är det får konstigt med det? Rökningsförbud gäller på arbetstid hela dagen till exempel på sjukhuset. Finns uträkning på hur mycket arbetsgivare förlorar på om de anställda röker. De som vill be får väl be på raster, lunchen eller när man stämplar ut.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.