Hur tänker Bromöllas nya kommunalråd?

Debatt Artikeln publicerades
Eric Berntsson (SD) är nytillträtt kommunalråd i Bromölla.
Foto: Tommy Svensson
Eric Berntsson (SD) är nytillträtt kommunalråd i Bromölla.

Invandringen har betytt mycket skattepengar till Bromölla genom åren, skriver Kjell Olofsson, och tycker att ortens nya kommunalråd ska läsa på sin historia.

Nytt styre

”Det första vi (SD) ska göra är att trycka på det mångkulturella bokslutet, så vi ser var alla kostnaderna är någonstans. Vi upplever när det kommer till flyktingmottagandets kostnader har man inte riktigt den kollen på de kostnaderna. Ekonomin är ju första delen vi ska ta tag i”, säger det nya kommunalrådet i Bromölla Erik Berntsson i Bladet den 28/12.

Jag tycker Berntsson ska läsa Bromöllas historia från bondesamhälle till dagens industrisamhälle. Då kanske han förstår hur mycket invandringen betytt och har tillfört Bromölla i skatt om man nu ska se allt i ekonomiska termer .

I samband med det andra världskriget flydde många människor, bland annat till Sverige och efter kriget öppnade landet sina gränser då man behövde arbetskraft (vår inhemska arbetskraft var för liten) och det var början till det mångkulturell samhället som under sextiofem år inte ifrågasattes av politiska partier eller om något mångkulturellt bokslut.

Vilka direktiv ska utgå till tjänstemännen?

Att ställa grupper mot varandra är och har varit en del av SD politiska strategi.

Kjell Olofsson

Bromölla

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.