Jag är banne mig inte rasist, men realist!

Ulf Erlandsson (SD) ,
Är det utvalda aktiviteter på Fb som avgör om man är rasist? Är det inte handlingar i livet som har betydelse? Jag är en företagare som både har, eller har haft, anställda och hyresgäster som är homosexuella och personer med ursprung från annat land och ingen av dem anser att jag är rasist, skriver debattskribenten Ulf Erlandsson (SD).
Är det utvalda aktiviteter på Fb som avgör om man är rasist? Är det inte handlingar i livet som har betydelse? Jag är en företagare som både har, eller har haft, anställda och hyresgäster som är homosexuella och personer med ursprung från annat land och ingen av dem anser att jag är rasist, skriver debattskribenten Ulf Erlandsson (SD).

Nu har jag fått utstå oerhört mycket smutskastning. Jag har utmålats som rasist efter att Expo har synat min Facebook.

Då ska man veta att Expo är en vänsterorienterad organisation som har till uppgift att smutskasta Sverigedemokrater och som anser att SD inte har något existensberättigande. Man kan inte säga att Expo är den oberoende granskare man påstår sig vara. Även om Fria Tider anses vara en olämplig sajt att dela artiklar från, kan inte allt som kommer från den sajten stämplas som rasistiskt.

Jag har till största delen delat artiklar som informerar om partimätningar när SD har gått upp, något som dessutom den politiskt korrekta (PK) media ibland ”glömmer” att rapportera om. Detta ser jag inte som rasistiskt… men vi har väl olika uppfattningar om vad som är rasistiskt.

Jag anser inte heller att det är rasistiskt att dela artiklar som upplyser om diverse våldsbrott som begås i samhället, detta kan vi dagligen ta del av i PK-media, men när någon media tar upp att förövaren ifråga kommer från ett annat land anses det av vissa vara rasistiskt. Det går inte stoppa huvudet i sanden och selektera vilken information som ska nå folket.

Det har varit mycket skrivande om att jag har delat en artikel om afrikaners IQ. Den artikeln hittade jag inte själv i mitt Facebook-flöde och det gjorde varken Svt Skåne eller Dagens Eko när de granskade min Fb. Expo påstår att denna artikel fanns på min Fb 2015, vilket betyder att Expo har folk som sitter och granskar Sverigedemokraters Facebooksidor och när granskarna ser något som inte passar i deras ögon, tar de en skärmdump och sparar i något arkiv.

Jag vill påpeka att forskningsresultatet av denna studie får diskuteras med dem som genomfört den. Att dela en artikel betyder inte per automatik att man håller med om dess innehåll.

Är det utvalda aktiviteter på Fb som avgör om man är rasist? Är det inte handlingar i livet som har betydelse? Jag är en företagare som både har, eller har haft, anställda och hyresgäster som är homosexuella och personer med ursprung från annat land och ingen av dem anser att jag är rasist.

Vårt parti växer enormt nu och jag välkomnar folk från alla samhällsgrupper, som vill stå upp för vårt land, att bli medlem och engagera sig i partiet. Jag vill även tacka alla som har stöttat mig via mail, brev, insändare, telefonsamtal och personliga möten.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet så godkänner du samtidigt våra regler.

På kristianstadsbladet.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på kristianstadsbladet.se. På tider då Kristianstadsbladets webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på kristianstadsbladet.se

kristianstadsbladet.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på kristianstadsbladet.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Kristianstadsbladet som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.