"Man ska få bestämma själv om man vill ha ingreppet"

Debatt Artikeln publicerades

God morgon! Ris och ros har flödat in från läsarna denna morgon i jourhavandespalten. Artikeln om att Region Skåne fortsätter ge bidrag för omskärelse av pojkar av icke medicinska skäl berörde.

Först ut är Ingrid som är en i raden som är upprörda över bidragen.

– Hur kan Region Skåne gå med på omskärelse? Man ska inte göra det av religiösa skäl. De får skärpa sig angående våra skattepengar. Är man i Sverige får man ta seden dit man kommer, säger Ingrid.

Anna i Åhus är inne på samma spår.

– Låt dem bekosta det själva. Man ska få bestämma själv om man vill ha ingreppet. Som ett ansiktslyft, varför kan de inte bekosta det? Använd skattepengarna till att lösa brott och hjälpa folk som har gått in i väggen i stället. Jag hoppar upp och ner av ilska, säger hon.

Men innan samtalet tar slut vill hon hälsa och tacka Lukas Ernryd för hans fantastiska krönikor och skickar en hälsning till hans giraff.

– Jag både skrattar och blir berörd av hans krönikor, avslutar hon.

Ämnet tas upp även av en annan Anna.

– Jag blir så provocerad. Jag har själv försökt få bort mitt åderbrock, men det är inte prioriterat. De får förtur hela tiden, jag förstår att Sverigedemokraterna går fram med stora steg, säger hon.

Efter det vill hon påpeka att reportrarna på Kristianstadsbladet är bra på att plocka fram dessa nyheter som är angelägna.

Ann-Christine i Åhus ville ge en stor eloge till C4 gymnasiets elever som satte upp musikalen "Footloose".

– Jag tycker att det var fantastiskt duktiga elever, de är värda allt beröm. Och som de har tränat och kämpat. De som spelade huvudrollerna var helt fantastiska.

En boende i Hammar ringer in och vill berätta om en dyr trädgårdssyssla.

– Vi anlitade trädgårdshjälp för vi behövde få hjälp med att klippa en häck. Det kom tre personer och arbetet tog tio minuter. Sedan kom en räkning på 990 kronor. Folk måste se upp för detta.

Sist ut är en upprörd man. Han förstår inte varför myndigheterna inte tar krafttag när det gäller problemen med parkeringstillstånd för handikappade som används av obehöriga. Det är på tiden, tycker han.

Han ser ofta, vad han bedömer som, fullt friska personer ha dessa tillstånd på sina bilar och misstänker att man lånar dem av någon och låter dem vandra runt.

– Varför knyter man inte tillståndet till en enda bils registreringsnummer? Byter man bil är det väl enkelt att flytta tillståndet till den. Det ska väl inte behöva vara så svårt för myndigheterna att få rätsida på detta, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.