"Man ska få bestämma själv om man vill ha ingreppet"

Debatt Artikeln publicerades

God morgon! Ris och ros har flödat in från läsarna denna morgon i jourhavandespalten. Artikeln om att Region Skåne fortsätter ge bidrag för omskärelse av pojkar av icke medicinska skäl berörde.

Först ut är Ingrid som är en i raden som är upprörda över bidragen.

– Hur kan Region Skåne gå med på omskärelse? Man ska inte göra det av religiösa skäl. De får skärpa sig angående våra skattepengar. Är man i Sverige får man ta seden dit man kommer, säger Ingrid.

Anna i Åhus är inne på samma spår.

– Låt dem bekosta det själva. Man ska få bestämma själv om man vill ha ingreppet. Som ett ansiktslyft, varför kan de inte bekosta det? Använd skattepengarna till att lösa brott och hjälpa folk som har gått in i väggen i stället. Jag hoppar upp och ner av ilska, säger hon.

Men innan samtalet tar slut vill hon hälsa och tacka Lukas Ernryd för hans fantastiska krönikor och skickar en hälsning till hans giraff.

– Jag både skrattar och blir berörd av hans krönikor, avslutar hon.

Ämnet tas upp även av en annan Anna.

– Jag blir så provocerad. Jag har själv försökt få bort mitt åderbrock, men det är inte prioriterat. De får förtur hela tiden, jag förstår att Sverigedemokraterna går fram med stora steg, säger hon.

Efter det vill hon påpeka att reportrarna på Kristianstadsbladet är bra på att plocka fram dessa nyheter som är angelägna.

Ann-Christine i Åhus ville ge en stor eloge till C4 gymnasiets elever som satte upp musikalen "Footloose".

– Jag tycker att det var fantastiskt duktiga elever, de är värda allt beröm. Och som de har tränat och kämpat. De som spelade huvudrollerna var helt fantastiska.

En boende i Hammar ringer in och vill berätta om en dyr trädgårdssyssla.

– Vi anlitade trädgårdshjälp för vi behövde få hjälp med att klippa en häck. Det kom tre personer och arbetet tog tio minuter. Sedan kom en räkning på 990 kronor. Folk måste se upp för detta.

Sist ut är en upprörd man. Han förstår inte varför myndigheterna inte tar krafttag när det gäller problemen med parkeringstillstånd för handikappade som används av obehöriga. Det är på tiden, tycker han.

Han ser ofta, vad han bedömer som, fullt friska personer ha dessa tillstånd på sina bilar och misstänker att man lånar dem av någon och låter dem vandra runt.

– Varför knyter man inte tillståndet till en enda bils registreringsnummer? Byter man bil är det väl enkelt att flytta tillståndet till den. Det ska väl inte behöva vara så svårt för myndigheterna att få rätsida på detta, säger han.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet så godkänner du samtidigt våra regler.

På kristianstadsbladet.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på kristianstadsbladet.se. På tider då Kristianstadsbladets webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på kristianstadsbladet.se

kristianstadsbladet.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på kristianstadsbladet.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Kristianstadsbladet som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.