Minskad trafiksäkerhet på Industrigatan

Debatt Artikeln publicerades

Grattis, nu har man lyckats minska trafiksäkerheten på Industrigatan i Kristianstad igen.

Foto: Privat
Foto: Privat

Den är precis vad namnet säger, en gata till all industri som ligger längs vägen, den är rak och bred för att underlätta för all tung trafik till företagen. Den tunga trafiken kan invänta av och pålastning vid vägkanten, man kan ta ut svängarna och sikten är god.

Så varför då hinder på bägge sidor om vägen bredvid en fyrvägskorsning?

Trafikingenjörerna måste ha missat morgonkaffet, för här har man bara skapat köer och motar bilisterna mot varandra med de chikan liknande utbuktningarna. Det har blivit trångt men alla kör ändå.

Eländet fortsätter vidare norrut med refuger och chikaner så det blir köbildning mellan hindren.

Trängseln är total och sammanstötningarna nära. 24-meters ekipagen måste ta upp hela vägen för att komma fram mellan hindren varpå trafiken blir stillastående i övrigt.

Det är väl bättre om man ordnar en plats för bilungdomarna där dom kan roa sig så gör dom inga andra dumheter än att förstöra en väl fungerande industri gata.

Det har gjorts flera misslyckade trafikregleringar tidigare som man tack och lov har tagit bort. Det har varit allt från stopplikt från alla håll i en fyrvägskorsning som bara gjorde att antingen körde ingen eller alla, man har haft tillfälliga trafikljus m.m. Att sänka hastigheten till 40 km/h skapar bara irritation och omkörningar när det ändå inte finns några hastighets kontroller.

Varför fördärva en väl fungerande väg till alla industrierna?

Fyrvägskorsningarna är väl de ställen där det sker en och annan incident vilket skulle kunna lösas med rondeller, många har svårt för både högerregeln och att stanna vid stopplikt.

Varför denna fientlighet mot alla bilister, vi får inte komma nära centrum förutom till ett trångt och girigt p-hus, det görs vägbulor överallt så det blir broms och gas vid alla hinder i och kring staden, hastighets begränsningar mellan 20 och 60 km/h så man måste titta mer på skyltar och hastighetsmätaren än på trafiken, ja listan kan göras lång men bilarna kommer inte försvinna däremot drivs dom snart fossilfritt men kunderna finns kvar i bilarna.

Så varför inte göra som i trevliga Sölvesborg, gratis parkering med p-skiva i hela staden.

Per S

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.