En resenär har hittat hem i Skåne

Familj Artikeln publicerades

Efter en internationell yrkesbana och uppväxt i Stockholm, Kristianstad, New York och andra städer runtom i världen har flyttlasset gått till Skåne för att stanna. Gabriella Soutine har också växlat spår i arbetslivet till fotograf och blivit prisbelönad för sina bilder.

När Gabriella Soutine hade bestämt sig för att bli fotograf startade hon för ett år sedan sitt företag Soutine Photography. I början av september vann hon SM-silver med en av sina bilder.

– Jag var yngst i hela gruppen, det var första gången som jag ställde upp och jag har bara arbetat ett år som fotograf så det var väldigt kul att få erkännande för min talang i att ta bilder. Jag har i hela mitt liv varit extremt driftig, målmedveten och ambitiös och i allt jag gör har jag satsat 110 procent. Så det har gått fort för mig att lyckas nå framgång.

Varför blev du fotograf?

– Det här är mitt kall i livet och det är första gången som jag hittat det jag vill göra resten av mitt liv. Det här är en dröm samtidigt som det är lika mycket verklighet i och med att jag vet att det här kan bli sant. Det som driver mig är information och att lära mig.

Vad har du gjort tidigare?

– Innan var jag musikalintresserad och var helt övertygad om att jag skulle stå på scen. Jag gick på musikallinje i gymnasiet i Stockholm. Jag bodde i New York ett år och det var där jag insåg att jag inte kommer bli så bra som jag vill bli. Jag flyttade tillbaka till Stockholm och jobbade på bageri. Jag ville också bli världsmästare i biljard och det var så jag träffade min man. Jag gick fram till honom och sa hej, var kan jag lära mig biljard, jag vill ta privatlektioner. Tillsammans med honom har jag rest till över tio länder när han har tävlat som biljardproffs i EM och VM. Jag har även högskoleexamen som webbredaktör.

Berätta om din uppväxt.

– Jag flyttade utomlands när jag var sju eftersom min styvpappa i Stockholm var amerikansk diplomat och vi bodde i USA, Costa Rica och Pakistan. Jag kom tillbaka till Sverige när jag var 12. Eftersom jag reste så mycket när jag var liten fick jag blodad tand för det. Jag tyckte Sverige var tråkigt och senare dansade jag, förutom i New York, också i Grekland och Spanien. Men när jag var 20 och hade testat den här drömmen började jag plötsligt uppskatta Sverige igen och insåg hur bra samhället är och hur bra livet är här. Ännu mer inser man det när man får barn så nu vill jag inte bo någon annanstans än i Skåne.

Hur hamnade du i Skåne?

– Vi flyttade till Malmö för två år sedan för att min sambo har föräldrar och syskon här och jag har pappa och bror i Kristianstad. Vi lämnade en liten tvåa i Stockholm för ett hus med trädgård i Malmö. Huset då var Sveriges mest besökta hus på Hemnet och det var extremt många som kom på visningen. Sydsvenskan, Expressen, Aftonbladet, TV4 och Kanal 5 har varit hos oss och gjort inredningsreportage och det tycker vi är roligt.

Vad är nästa steg i yrkeslivet?

– Jag har själv gått utbildningar hos världens främsta nyföddfotografer och det är absolut något som kan ske inom en snar framtid att jag ger föreläsningar, workshops och att jag hjälper andra för att lyfta någon ny. Jag har blivit tillfrågad om det men hittills har jag sagt nej eftersom jag själv bara varit med i ett år och vill bli mer självsäker för att känna att jag förtjänar att stå där och föreläsa för andra.