Feature

Sol, riktig eller fejk

Feature Artikeln publicerades

Nu kör vi fem punkter för bränna, sol och BUS.

1. Använd alltid solskydd! Detta är inget vi behöver diskutera eller något som är förhandlingsbart.

Solskydd behövs, oavsett om du är på stranden eller i stan. Håll inte på och mesa med SPF 5 eller andra låga tal. Du blir brun ändå även om det tar lite längre tid. Och ja, solen tar även under en lunch på en uteservering.

2. Solskyddskrämer utvecklas hela tiden. Idag finns det många nya varianter som ger en matt hy i ansiktet, hjälper huden att behålla brännan längre, ekologiska varianter som är snällare mot miljön och även krämer att förbereda kroppen med inför stranden. Att solkräm är kladdigt är inte heller någon ursäkt för att inte smörja. Det finns gott om torrare varianter som går att spraya.

3. Brun-utan-sol sitter ofta bäst om du ser till att ge huden riktigt mycket fukt (lotion eller ansiktskräm) och gör en peeling innan du applicera.

Efter du smort, använd en liten frottéhanduk eller bomull för att torka av där det blivit för mycket eller på områden där det lätt fastnar lite extra som vid hårfästet. Det finns BUS i droppform som du bara droppar i din vanliga ansiktskräm eller varför inte testa BUS i form av ansiktsvatten som Clarins Liquid bronze self tanning.

4. Använder du syra i din ansiktsrutin är sommaren en bra period att pausa. Syra och sol är ben riktigt dålig kombination.

5. Om du inte vill använda Brun-utan-sol men ändå få färg på benen finns det så kallad ”strumpbyxa på tub”. Även här gäller det att smörja in benen med lotion innan du smörjer på ”benfärgen”. Vi har testat ett gäng olika (det finns riktigt dåliga varianter också!) men ett bra märke är Body Blur från Vita Liberala.

Ekologisk vegansk solspray med SPF 30 samt 50 med ingredienser som granatäpplefröolja och arganolja från Eco Cosmetics.