Fotboll

Hotet: Spelarna kan lämna KDFF

Fotboll Artikeln publicerades

Spelarstrejken i Kristianstads DFF kan bli långvarig. Men långt ifrån alla spelare kan vänta ut problemet. Nu väcks en oro över att flera spelare kan komma att lämna klubben om det inte blir någon lösning.

KDFF:s spelartrupp den här säsongen är rekordtunn. Men den kan komma att bli ännu tunnare om spelarstrejken fortsätter och inga löner betalas ut. KDFF har många utländska spelare i truppen – spelare som helt enkelt inte har råd att stanna kvar i Kristianstad utan någon lön.

– Det är klart att vi är oroliga för att folk ska försvinna. Samtidigt har vi bestämt det här tillsammans och alla utländska spelare var också med på detta, säger Susanne Moberg, som nu fungerar som spelarrösten utåt.

De spelare Kristianstadsbladsbladet talade med under fredagen har inte velat uttala sig om spelarstrejken utan hänvisar alla till lagkaptenen Susanne Moberg. Tillsammans med Sandra Wahldén, Sofie Andersson och Emelie Johnsson sitter hon i KDFF:s spelarråd.

Nya zeeländskan Kirsty Yallop är en av de utländska spelarna vars vistelse i Sverige kan bli kortare än beräknat.

Men inte heller hon vill prata om framtiden.

– Nej, du får ta allt med Moberg, säger Yallop.

Men om vi bara ser på din egen situation. Hur länge kan du stanna här utan lön?

– Det är inget jag kan prata om, du får ta det med Moberg.

Lagkaptenen som säger så här:

– Alltså vi hoppas ju att det här ska lösa sig så snabbt som möjligt så att vi kan börja träna igen. Hur vi ska betala räkningarna frågar vi också oss själva, men jag hoppas att det inte ska behöva gå så långt att spelare ska börja försvinna.

Eftersom transferfönstret har stängt finns det ingen möjlighet för någon av spelarna att byta klubb inom Sverige. Däremot är det fortfarande fritt fram för utländska klubbar att värva spelare från Sverige.

En KDFF-spelare som flera utländska klubbar säkert är beredda att ta över är landslagsstjärnan Antonia Göransson. Och hon är väl medveten om situationen.

– Jag vet att det finns intresse, men jag har inte kontakt med några andra klubbar just nu. Först måste man ju se om det här löser sig.

Hur länge är du beredd att vänta på en lösning?

– Oj, det vet jag inte. Men det gäller ju att ha is i magen, säger hon.

Sportchefen Ulf Berglund är medveten om risken att fler spelare kan komma att lämna klubben om strejken fortsätter.

– Det är naturligtvis något som ligger med i mitt papper. Men det intressanta för oss är att lösa det här kortsiktigt så att vi kan genomföra träningar och matcher med vårt representationslag. Men det kommer säkert att vakna en del gamar nu så helt klart kommer det att finnas diskussioner om spelare, säger han.