Fotboll

Kivuvu kan bli för dyr för Mjällby

Fotboll Artikeln publicerades

Kristianstadsbladet kan avslöja Mjällbys besked till provspelaren Kenan Handzic. ”Du är vårt förstaval om Dominique Kivuvu blir för dyr att behålla”, det berättade den bosniska landslagsspelarens agent efter lördagens träningsturnering i Ronneby. Samtidigt kommer uppgifter från Rumänien att Patrick Osiako stannar i Petrolul Ploiesti.

Dominique Kivuvu kan bli för dyr för Mjällby. Mittfältaren måste acceptera en lönesänkning på 80 procent för att förlänga.

Alternativet är provspelaren Kenan Handzic.

– Jag har haft en bra träningsperiod i Mjällby, det känns bra och är nog rätt steg för mig, säger Handzic.

I helgen fick Handzic beskedet av Mjällby att han är förstavalet om Kivuvu lämnar.

Mjällby medger att Dominique Kivuvus lön i Rumänien kan sätta stopp för en förlängning.

– Visst handlar det om lönen och vi kan inte konkurrera med den nivån som är i Cluj, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Osiako får kontrakt

I fredags medgav Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson för Kristianstadsbladet att Patrick Osiako kan bli aktuell som ersättare. Nu ser den värvningen tuff ut.

– Vår klubbledning har beslutat att erbjuda honom en förlängning här i Petrolul Ploiesti, Osiako är en väldigt bra spelare, säger Pana Ionut från Petrolul till Kristianstadsbladet.

Enligt uppgifter från Rumänien har Cluj beslutat att inte satsa på Kivuvu. Klubben har vunnit ligan och jagar förstärkningar inför kvalet till Champions League. Men om det öppnar för Mjällby vet ingen.

– Vi får se vad det kostar att behålla Kivuvu och snacka med alla inblandade, säger Andersson-Borstam.

Mjällby betalar inte lön.

– Kivuvus arbetsgivare är Cluj, därför betalar vi lånet med faktura, säger Andersson-Borstam.

Åker hem i dag

Kenan Handzic åker hem till Bosnien i dag. Han hoppas på ett kontrakt med Mjällby och att en allsvensk succé ska ge honom chansen till de stora ligorna.

– Jag tror att detta är rätt steg för mig, och det har gått bra. Visst är det ett nytt lag och en ny liga, men jag tycker ändå att det gått fint, säger Handzic.

Sven-Göran Eriksson har ryktats vara på väg som sportchef till Osiakos Petrolul Ploiesti. Nu avslöjas hela ”Svennis-grejen” som en bluff.

– Det var ett stort skämt som nu är över, säger Pana Ionut.

Var en bluff

”Svennis” var på besök i klubben och gick en rundvandring bland klubbens lokaler. Nu påstås allt vara en megabluff.

– Det var ett sätt att påverka borgmästarvalet, om han kom hit skulle det flytta fokus, säger Ionut.

Det var ett italienskt bolag, Saed investment, som ryktades ta över klubben och sätta Eriksson som sportchef. Men efter de lokala valen visade sig allt vara ett sätt att hålla kvar det sittande partiet vid makten i oljestaden Ploiesti.