Fotboll

Målvakten skadad i förlustmatch

Fotboll Artikeln publicerades

Först Hedvig Lindahl. Sen Hanna Persson. Oturen grinar Kristianstad DFF:s målvakter i ansiktet. Mot Tyresö fick mittfältaren Katrin Omarsdottír hoppa in mellan stolparna. ”Katrin gör det bra, men det är naturligtvis ingen optimal situation”, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottír.

Det hade inte gått tio minuter av mötet mellan KDFF och Tyresö när Hanna Persson blev liggande i straffområdet.

Efter en första undersökning så försökte 22-åringen fortsätta, men det gick inte. KDFF-målvakten fick hjälpas av planen och en första rapport talar om en vridning av vänster fotled.

– Hanna har transporterats till CSK och kommer att röntgas och genomgå en ortopedisk bedömning, säger Ola Norrhamn, klubbens läkare.

Har hon spelat färdigt för den här säsongen?

– Det är för tidigt att svara på den frågan.

Ingen Wahldén

Eftersom KDFF saknade målvaktsreserv på bänken så blev det mittfältaren Katrin Omarsdottír som fick ställa sig mellan stolparna. Omarsdottirs plats på mitten togs av Elena Sadiku.

– Jag har koll på att Katrin har stått i mål en del hemma på Island, så vi visste vad vi skulle göra när Hanna blev skadad, säger Beta.

Omarsdottír fick att göra. Under den första halvleken räddade hon tre (!) frilägen med snabba fotparader.

– Hon överträffade sig själv, säger målvaktstränaren Benny Johansson.

På vilket sätt?

– Att hon kunde läsa spelet var ingen nyhet, men spelet i luftrummet var en stor överraskning. Hon visade mod, spänst och timing på ett flertal av deras hörnor och fasta situationer, säger Benny som naturligtvis lider med Hanna Persson.

– Hon har väntat och längtat efter att få den här chansen, och sen då råka ut för en sån här skada redan i tredje matchen är trist. Riktigt trist.

Offside-mål

Katrin Omarsdottír fick inte hålla nollan. Kirsten van de Van (se annan artikel) överlistade henne två gånger.

Men det första målet borde aldrig godkänts – inte om man ska tro Katrin Omarsdottír.

– Det var offside. Jag är hundraprocent säker. Tvåan är jag däremot chanslös på. Den går ribba-in, säger 26-åringen som hoppas att Hanna Persson är tillbaka redan om 14 dagar.

– Jag vill spela på mittfältet. Där tillför jag mer.

Om Hanna har spelat färdigt. Vad händer då?

– Då ställer jag naturligtvis upp, om Beta vill.

Jagar en medalj

KDFF-tränaren hyllade Tyresö efter matchen.

– Vi föll mot ett bättre lag, inget snack om saken. Samtidigt så hade vi ett par riktigt vassa målchanser vid ställningen 0–0 och hade vi fått utdelning så är jag övertygad om att matchbilden blivit en annan.

Johanna Rasmussen hade ett friläge, men valde att passa. Susanne Moberg var också nära – men bara nära.

Nu återstår det två omgångar av allsvenskan och för KDFF:s väntar Djurgården hemma på Vilan och Jitex i Göteborg.

– Vi ska verkligen jaga en medalj i de minuter som återstår av säsongen. Vi har gjort en bra säsong och jag tycker att vi förtjänar en medalj, säger Elisabet Gunnarsdottír.