Fotboll

Martinsson: ”Viktor är duktig och intressant”

Fotboll Artikeln publicerades

Silly season fortsätter – och därmed spekulationerna. Nu tornar ett nytt namn upp sig på himlen hos det gulsvarta Mjällby: Kristianstads FF:s talangfulle ytterback Viktor Agardius, 22.

– Det är en duktig och spännande spelare, säger Mjällbys klubbdirektör Jörgen Martinsson och fortsätter:

– Vi har väldigt bra koll på Viktor.

Och kärleken är ömsesidig:

– Mjällby är helt klart intressant. En klubb som har lyckats etablera sig i allsvenskan och vill de prata med mig kommer jag verkligen att lyssna. Jag vet att deras tränare och sportchef har varit och kollat på mig under säsongen, säger Agardius.

Eftersom Mjällby agerar enligt devisen att Joachim Lantz slutar med elitfotboll och att någon av backarna Patrik Rosengren, Robin Cederberg eller Daniel Ivanovski lämnar (förhandlingar förs), så är man intresserad av en mittback, en ytterback, en-två mittfältare samt eventuellt en anfallare.

Danielson nämns

Två andra ytterbackar som nämns i ryktessvängen är IFK Hässleholms ytterback Ayanda Nkili, som har provspelat med klubben (även aktuell för Malmö FF), och enligt Folket är även Västerås SK:s dito Marcus Danielson en spelare Maif visat intresse för:

– Marcus är en duktig kille som haft en bra utveckling i VSK. Det är absolut en spelare vi följer. Vi har bra koll på honom, en intressant spelare, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam till tidningen.

När det gäller Tobias Grahns framtid, är han fortsatt förtegen. Gais tränare Alexander Axén gick för några dagar sedan ut i Expressen och hyllade mittfältaren:

Löpande kontakt

– Det är en av allsvenskans bästa innermittfältare. Jag har bra kontakt med honom och gillar honom på alla sätt. Det är klart att man vill ha en sådan spelare, sa Axén då.

Grahn tar dock utspelet med ro:

– Jag har haft löpande kontakt med Alexander i flera år och har pratat med honom många gånger. Jag vet inte vad som händer i framtiden, jag har en hel del möten inplanerade, säger Grahn till Kristianstadsbladet.