Fotboll

Mjällby köpte ut Wikström

Fotboll Artikeln publicerades

Elfsborg krävde betalt för Anders Wikström. Och i går blev det klart Mjällby löste ut mittbacken från toppklubben, enligt uppgifter kostade Wikström ett par hundra tusen kronor vid övergången.

– Ja, eftersom det var en övergång så kostade det pengar, säger Stefan Andreasson klubbchef i Elfsborg till Kristianstadsbladet.

Själv var Anders Wikström glad över att allt löste sig en vecka innan transferfönstret stänger. Nu kan han spela säsongen ut i Mjällby. Kontraktet löper till sista november.

– Om jag har börjat på ett ställe så vill jag gärna också spela hela året, det känns bäst, säger Wikström.

  Han avslöjar att stanna i Mjällby var förstavalet. Ett återvändande till gamla klubben Elfsborg var egentligen inget bra alternativ.

  – För mig så var det prioritet nummer ett att stanna i Mjällby, så har det varit hela säsongen och jag trivs bra här, säger Wikström.

  Elfsborg släppte inte honom gratis. Mjällby fick betala för det halvår som de löste ut Wikström, nu är han helt Mjällbys spelare.

  – Vi har lyssnat på vad Anders själv vill och anpassat oss efter hans vilja, säger Stefan Andreasson.

  Det har snackats bakom kulisserna och på träningen i Mjällby att klubbledningen hoppas att Wikström ska växa in i rollen som den nya ”Bagaren”.

  – Jag vet inte riktigt vad man ska säga om det, säger Wikström.