Fotboll

Pode till Örebro

Fotboll Artikeln publicerades

Marcus Pode är på väg till Örebro SK. Kristianstadsbladet kan avslöja att klubbarna är överens. Dessutom är fler anfallare på väg mot nya klubbar.

– Jag kan inte kommentera alla rykten som kommer. När det är klart så lägger vi ut det på vår hemsida, säger Magnus Sköldmark, sportchef i Örebro SK.

Efter att det blev klart att Mjällby inte kommer att förlänga med Pode och att man helst ser att han lämnar redan i sommar, har flera klubbar hört av sig.

Örebro var det bästa alternativet som hörde av sig till Mjällby med intresse för Pode.

  – Mjällby och Örebro är överens om Pode, de vill ha honom. Nu väntar man bara på att Marcus själv ska lämna sitt godkännande, säger vår källa.

  Enligt uppgifterna ser Örebro en framtid för Marcus Pode i klubben. Först vill de låna honom under hösten med möjlighet till en förlängning nästa år.

  – Jag har inga kommenterar, säger Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson.

  Andra fick nej

  Flera superettanklubbar har hört av sig till Mjällby för att låna Pode. Jönköpings Södra och IFK Värnamo är två som har visat intresse.

  – Ja, men Örebro leder superettan och är det bästa alternativet, säger vår källa.

  Marcus Pode själv vet att hans dagar i Mjällby är räknade. Han har haft det svårt att ta en plats i laget under de snart två säsongerna han har spelat i gulsvart.

  – Jag känner själv att den skadan jag fick på försäsongen har ställt till det, men den är läkt nu, har Marcus Pode sagt till Kristianstadsbladet.

  Mjällbys klubbledning och Örebros sportchef Magnus Sköldmark är överens. Nu väntar de bara på att Marcus Pode ska bestämma sig.

  Fast utåt är det locket på:

  – Jag kan inte kommentera enskilda spelare på detta viset, säger Sköldmark.

  Strömberg kvar

  Hannes Sigurdsson är enligt andra uppgifter på väg till den österrikiska ligan. Han och Mjällby är precis som Kristianstadsbladet tidigare avslöjat överens om att bryta upp den sista juli.

  Dessutom är Mjällby villiga att låna ut den unga U21-talangen Viktor Nilsson, men har bestämt sig för att ge Robin Strömberg en chans säsongen ut.

  – Jag kommenterar inte våra spelare. Men Robin Strömberg har gjort en bra insats, säger Jörgen Martinsson.

  Kommer Pode att bli saknad i Mjällby? Vad tycker du? Kommentera nedan.