Brand i förråd hotade att spridas till bostadshus

Vinslöv Artikeln publicerades

Ett förråd intill till ett bostadshus i Vanneberga har brunnit ner. Det fanns risk för spridning till bostadshuset, men branden kunde släckas i tid.

Larmet om branden kom till räddningstjänsten klockan 18.29 på måndagskvällen. Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård körde till platsen.

– Det är ett förråd eller garage på sex gånger 12 meter som har brunnit med ett boningshus i närheten. Det var övertänt när vi kom, säger per Friis, yttre befäl vid räddningstjänsten i Hässleholm.

Ingen person uppges vara skadad. Det befann sig personer i bostadshuset, men ingen i förrådet. Det är oklart vilka värden som har skadats med branden.

– Jag bedömer att huset som brann är totalskadat. det som inte är brandskadat är vattenskadat. Det är en del av värde som befann sig i huset som brann, men vi vet inte riktigt värdet av det.

Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom branden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.