Lastbil har kört in i viadukt – skalade av taket

Hässleholm Artikeln publicerades

En lastbil har körde strax efter 19-tiden på onsdagen in i viadukten mellan Maxi och Coop i Hässleholm, Norra Kringelvägen. Inga personskador rapporteras enligt polisens ledningscentral.

 

Larmet om trafikolyckan på Norra Kringelvägen i Hässleholm inkom klockan 19.18 på onsdagen.

– Det är en lastbil som kört in i viadukten, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral. Det är inga personskador, vad jag kan se.

– Man har försökt köra under en för låg viadukt och skalat av taket på en mindre lastbil, berättar Magnus Carlsson, yttre befäl vid räddningstjänsten, Hässleholm.

Viadukten har flera gånger förut drabbats av att för höga fordon försökt köra under den.

– Det har hänt innan och då hänger det ändå varningsskyltar vid viadukten som de slagit i men sedan kört vidare, säger Carlsson.

Polisen hade lämnat platsen vid 20-tiden. Några uppgifter om misstanke om brott fanns då inte inrapporterade till ledningscentralen.

I samband med olyckan blev det tillfälligt stopp i trafiken, men räddningstjänsten behövde inte göra någon större insats på plats då själva fordonet i sig, förutom taket, ska ha klarat sig i manövrerbart skick.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.