Priserna föll kraftigt på borätter

Hässleholm

Prisutvecklingen på borätter var tydligt negativ det senaste kvartalet. Det innebär även att prisuppgången det senaste året är utraderad.

Prisuppgången på borätter det senaste året är utraderad till följd av det senaste kvartalets prisfall.
Foto: Andreas Örwall Lovén
Prisuppgången på borätter det senaste året är utraderad till följd av det senaste kvartalets prisfall.

Kvadratmeterpriset på bostadsrätter i Hässleholm föll med hela 15,7 procent de senaste tre månaderna. Kvadratmeterpriset ligger nu under 10 000 kronor (9 997). På helårsbasis innebär det att kvadratmeterpriset är 1,4 procent lägre än för ett år sedan.

Villapriserna visar däremot på en motsatt trend, med tydligt stigande kvadratmeterpris det senaste kvartalet, upp 9,0 procent. Det innebär att kvadratmeterpriset är 9,8 procent högre än för ett år sedan. Enligt statistiken får man idag betala 12 710 kronor per kvadratmeter villa i Hässleholms kommun.

I Skåne har bostadsrättspriserna stigit med 6,3 procent de senaste tre månaderna medan villapriserna stigit med 3,8 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter stigit med 8,8 procent medan villapriserna stigit med 5,2 procent.

Statistiken, är hämtad från Svensk Mäklarstatistik och sammanställd av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.