Skulle släcka gräsbrand – hittade annan brand på vägen dit

Eskilstorp Artikeln publicerades

Strax innan klockan 15 på måndagen larmades Räddningstjänsten till en terrängbrand i höjd med Eskilstorp, Hästveda. Samtidigt hittad Brobystyrkan en annan terrängbrand inte långt därifrån.

 

Det började brinna i gräset i höjd med Eskilstorp öster om Hästveda under måndagseftermiddagen. När räddningstjänsten från Broby skulle bege sig upptäcktes en annan terrängbrand i närheten av Granhem utanför Broby.

Larmet om branden vid Eskilstorp kom klockan 14.55 och enligt Roger Wirödal vid räddningstjänsten i Hässleholm var det ett område på cirka 200 kvadratmeter som brann, delvis inne i skog.

– Vi har Hästveda där ihop med Osby, sa han vid 15.40-tiden.

Styrkan från Broby hade också larmats och varit där och släckt först, men alltså hittat en annan brand som också behövde tas itu med, på sin väg till Eskilstorp.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.