Tågen stannar i Sösdala

Hässleholm

Artikeln publicerades 13 maj 2011.

SÖSDALA. I morgon lördag får Skåne ytterligare en station. Då återinvigs nämligen Sösdala och från klockan 11.41 kommer Pågatågen att stanna en gång i timmen i vardera riktning.

Det är efter nästan 32 år som tågtrafiken kommer igång igen från Sösdala. Enligt Trafikverkets uppgifter var det den 10 juni 1979 som sista tåget stannade. Nu är stationen ombyggd till en modern Pågatågsstation. Den första av totalt 16 i norra Skåne och södra Småland för de lokala och regionala tågsystemen med Pågatåg och Krösatåg.

– Bygget av den nya stationen i Sösdala har fungerat bra, säger Pernilla Merkenius, Trafikverkets projektledare. Trots en motig start med extremt vinterväder har vi hållit tidplanen och samtidigt kunnat utföra en mängd underhållsarbeten.

– Jag är övertygad om att denna dag i framtiden kommer bli historisk för Sösdalas utveckling. Det säger Christer Fredriksson, Backers vd som representerar näringslivet i Sösdala.

– Med öppnandet av stationen och igångsättandet av Pågatåg nordost sätter vi ytterligare en pusselbit i den skånska infrastrukturen på plats. Vi ser hela Skåne som en naturlig region och en tillväxtmotor för Sverige, säger Pia Kinhult, regionstyrelsens ordförande i Region Skåne.