IFK

Klart: Jesper Larsson blir ny assisterande

IFK Artikeln publicerades

Ola Lindgren får sin tredje tränarkollega på lika många säsonger. Nu är det nämligen helt klart att Jesper Larsson kliver in som assisterande tränare nästa säsong. "Jag har saknat pulsen", säger "Jeppe".

Efter en tids diskussioner blev det alltså igår officiellt att det väntade namnet Jesper Larsson ersätter Björn Sätherström som assisterande tränare i IFK Kristianstad. Målvaktsikonen kommer att kombinera sin nya roll med sitt civila arbete på PwC.

- Dels har jag saknat pulsen jättemycket, och dels går det nu att kombinera med mitt andra jobb. Jag kommer att gå ner i tid på PwC och i stället lägga den tiden på IFK, säger Jesper Larsson.

"Jeppe" kommer att vara med på två träningspass i veckan plus IFK:s matcher. Exakt hur arbetsfördelningen blir i övrigt är inte helt klart.

- Jag och Ola ska sätta oss ner nästa vecka och prata ihop oss, men jag bidrar med ett par ögon till, vilket underlättar hans arbete. Ola har det övergripande ansvaret, vilket gör att jag kan titta mer på detaljer, både när det gäller spelet, spelare och målvakter, säger "Jeppe", som även kommer att fortsätta som målvaktstränare.

Larsson och Lindgren har känt varandra i nästan 20 år och har en personkemi som varit tilltalande för IFK-ledningen.

- Ola får sin tredje assisterande nu och det hade så klart varit bra med kontinuitet. Men just Jesper som person tror vi kommer att fungera väldigt bra tillsammans med Ola, säger sportteamets Mats Samuelsson.

Nu är både trupp och organisation kring A-laget helt spikat inför nästa säsong.

- Björn (Sätherström) kommer att fortsätta att hålla i träningar när Ola är med landslaget. Sedan har vi Patrik (Karlsson) som sköter det administrativa i en del av en tjänst och "Jeppes" roll som en del i en tjänst. Sedan får vi se i framtiden om vi kan slå ihop de tjänsterna på något sätt, säger Samuelsson.

Nästa vecka inleder IFK andra delen i sin försäsongsträning innan det blir träningsmatcher mot Lugi (20 juli) och Flensburg (21 juli).

Det är också klart att IFK kommer att åka på två träningsläger inför säsongen. Den 14-21 augusti åker man till Portugal för två olika träningsturneringar och därefter åker man vidare till Frankrike den 28-30 augusti för en ny träningsturnering.

- Det kommer att bli mycket tid med IFK till en början, konstaterar Jesper Larsson.