ABK höjer hyrorna – läge och standard avgör nya hyran

Kristianstad Artikeln publicerades
abk
abk

AB Kristianstadsbyggen (ABK) och Hyresgästföreningen är nu överens – från och med 1 januari 2019 höjd hyrorna med i snitt 1,55 procent.

”Höjningen kommer att variera mellan olika lägenheter beroende på faktorer som läge och standard. Det innebär att höjningen varierar mellan 30 och 145 kronor per månad. Ingen kommer få en högre höjning på mer än 145 kronor”, skriver ABK i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att vi är överens. Den hyresmodell som vi arbetar efter och som vi utvecklat tillsammans med hyresgästföreningen och Fastighetsägarna är ett bra verktyg för en mer rättvis hyressättning, säger ABK:s vd Henrik Strand.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.