Ingen bomb på återvinningscentralen: Ett mysterium

Arkelstorp Artikeln publicerades
Polisen, räddningstjänst och ambulans var på plats i Arkelstorp på fredagsmorgonen.
Foto: Lasse Ottosson
Polisen, räddningstjänst och ambulans var på plats i Arkelstorp på fredagsmorgonen.

En hög smäll orsakade ett stort pådrag till återvinningscentralen i Arkelstorp på fredagen. Efter flera timmars arbete kunde polisen konstatera att inget farligt föremål fanns på området.

Det var när en entreprenör skulle tömma de containrar som tillhör Förpacknings och tidningsinsamlingen AB som föraren hörde en hög smäll.

– Det var en av deras entreprenörer skulle tömma containern, eller hade tömt och skulle komprimera sin sopbil, som han uppfattar en smäll från skåpet som han uppfattar som obehaglig och därför ringer han polisen, berättar Christian Edwardsson som är produktionschef på Renhållningen Kristianstad som äger anläggningen.

Polispatruller, ambulans och räddningstjänst åkte till platsen. Dessutom kallade polisen in hundpatrull och bombgruppen.

Återvinningscentralen håller öppet onsdagar och lördagar och var alltså stängd för allmänheten på fredagen.

– De åtgärder vi vidtagit är att vi informerat inom företaget och jag har avvaktat polisens bedömning. Polisen har nu bedömt att det föreligger ingen risk på vår återvinningscentral och vi kan öppna enligt plan i morgon, säger Christian Edwardsson.

Enligt produktionschefen har polisen sökt igenom samtliga containrar och de har även haft en bombhund på plats som sökt igenom området.

Foto: Lasse Ottosson

Ingen person ska ha kommit till skada.

– Jag har vid ett flertal tillfällen pratat med chauffören, även om han inte tillhör oss ville jag vet att han mår bra. Han kunde fortsätta sin runda.

Vad det var som gjorde att det small i lastbilen är fortfarande oklart.

– Det är ett mysterium. Varken patrullen, tekniker, bombskydd har hittat något av intresse. De har inte fått något svar på vad som orsakat smällen. De har även sökt med hund som inte heller hittat något och nu har alla instanser kört därifrån vilket jag tolkar som att det är ok att vistas på området, säger Kim Hild, informatör vid polisen.

Det är oklart om polispatrullen kommer att upprätta en anmälan om misstanke om brott.

Foto: Läsarbild