Chefsavhopp på C4 Teknik

Kristianstad Artikeln publicerades

Jan Westberg ska lämna jobbet som förvaltningschef på C4 Teknik. Orsaken, enligt honom själv, är att han vill ta trappa ned.

– Jag var vd i 14 år innan jag kom hit, och med åren här har jag varit chef i första linjen i över 20 år. Det är dags att lugna ned sig lite nu, säger Jan Westberg.

Medverkande till att han väljer att lämna nu är också den översyn av C4 Teknik som kommunledningskontoret har initierat. Framöver ska verksamheten delas upp i tre avdelningar, och tre nya avdelningschefer ska rekryteras.

– Och då kanske det är dags för mig att lämna över till en ny förvaltningschef, säger han.

Beslutet att han vill lämna chefsjobbet på C4 Teknik lämnade Jan Westberg till kommunledningen för några veckor sedan, säger han. För någon vecka sedan gick han ut med samma information till de anställda. Westberg säger att han stannar kvar på sin post tills en ny förvaltningschef är på plats och har introducerats. Sedan har han bett att få andra arbetsuppgifter.

I ett sådant här läge är det naturligt att man tänker på den turbulens som varit på C4 Teknik i höst. Har tvisten med den förre avdelningschefen Björn Carlqvist haft någon betydelse i detta?

– Nej. Det här har varit en diskussion ett tag. Jag har sagt att jag som 62-åring inte ska ägna mig åt omorganisationen, svarar Jan Westberg.

Rekryteringen av de tre nya avdelningscheferna ska genomföras av en så kallad headhuntingfirma. Jan Westberg säger att han har föreslagit att kommunen samtidigt passar på att söka en förvaltningschef. En bit in på nästa år tror han att överlämningen ska vara gjord.

Så du ser ingen dramatik i detta?

– Nej. Jag har sagt att jag inte kommer att anmäla mig till headhuntaren. Jag hade kunnat söka jobbet, men det tänker jag inte göra.


Fotnot:Avdelningschef för gata och VA, Björn Carl-qvist, stängdes av från sin arbetsplats i slutet av augusti. Carlqvist ska enligt Jan Westberg ha brutit mot kommunens regelverk för upphandling och mot LOU, Lagen om offentlig upphandling. En månad senare undertecknades ett avtal som innebar att Carlqvist fick 820 000 kronor för att säga upp sig själv.