Flera fall av stölder i bilar – Polisen varnar allmänheten

Kristianstad Artikeln publicerades

Den senaste tiden har polisen fått in ett ökat antal anmälningar om stölder från bilar. ”Kan mycket väl vara ett samband”, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisen.

Vid lunchtid på onsdagen slog någon sönder två rutor i en bil som stod parkerad vid Kjugekull.

– Det var två tyska turister som drabbades. Här tog man en väska innehållandes pass och kreditkort, säger Robert Loeffel.

På onsdagseftermiddagen krossade tjuvar en bilruta på ett fordon som stod vid Råby ridklubb i Bromölla. Från bilen stals bland annat en väska som innehöll en plånbok med körkort och kreditkort.

Samma eftermiddag drabbades en bilägare som ställt sitt fordon på Kanalgatan av en liknande stöld. Någon lyckades trycka ner rutan, som var upprullad, och tog sedan en väska, plånbok, kamera och en mindre summa kontanter.

Ungefär samtidigt drabbades en bilägare vid Araslövs golfklubb. Från fordonet togs en väska, dator, datortillbehör och hörlurar. Det sammanlagda värdet uppskattades till 30 000 kronor, enligt polisanmälan.

Rober Loeffel, presstalesperson vid polisen, vill varna medborgare för att lämna värdesaker i sina bilar. Speciellt vid vissa platser.

– Nu är det fint väder och många ger sig ut för att spela golf eller vandra i naturen. Ofta åker man direkt dit efter jobb. Detta vet tjuvarna och har koll på att värdesaker kan finnas i bilarna.

Töm bilen själv, är polisens klassiska uppmaning.

Polisen välkomnar alla slags observationer som kan ha gjorts av allmänheten.

– Vi är superintresserade om man ser någon som beter sig misstänkt på en parkering. Ta bilnummer och ring oss.