Colombiansk VM-hund borta

Kristianstad Artikeln publicerades
Leela försvann under en promenad i Uddarp på onsdagen.
Leela försvann under en promenad i Uddarp på onsdagen.

Tiken Leela som ingår i det colombianska landslaget i agility-VM försvann på onsdagsförmiddagen. Ägarna är förtvivlade och har letat efter sin hund sedan hon försvann i skogen i Uddarp.

Hunden, en tik av rasen sheltie, sprang bort på förmiddagen i Uddarp, i närheten av Skepparslövs golfklubb. Husse Javier Vega Villar var ute och promenerade med Leela och några andra hundar när något skrämde de fyrbenta. Under hela onsdagen letade ägarna efter hunden i området och på torsdagsmorgonen var Javier Vega Villar och hans partner Yury López tillbaka i skogen i Uddarp.

Leela är normalt inte rädd för människor men kanske är hon uppskrämd i nuläget.

– Kanske kan man locka henne med mat eller en boll, hon älskar bollar, säger Yury López.

Javier Vega Villar och Leela skulle ha tävlat i VM i dag och nästa vecka skulle familjen ha åkt vidare till Norge för att delta i en stor tävling där. Men nu är huvudsaken att hitta Leela, berättar ägarna.

– Vi stannar så länge det är nödvändigt, tills vi hittar henne. Första prioritet är att hitta Leela, säger Yury López och får tårar i ögonen när hon kramas om av en annan hundägare som hjälpt till att söka i området.

En Facebookgrupp har skapats speciellt för den försvunna hunden Leela. Där finns också kontaktuppgifter till ägarna som gärna vill ha tips och hjälp för att hitta sin hund.

Ägaren Yury López är ute och letar efter sin hund Leela i Uddarp.
Ägaren Yury López är ute och letar efter sin hund Leela i Uddarp.

https://www.facebook.com/groups/259297248061663/