I ett hav av bubblor

Kristianstad Artikeln publicerades

Fascinationen hos de unga Kristianstadsborna var stor: För en stund förvandlades Domustorget till ett hav av såpbubblor.

Anledningen: Manifestationen "Bubbles of love day" som i går genomfördes i 22 länder runt om i världen. Initiativet kommer från internationella organisationen Parental Alienation Awareness, en manifestation för en ökad medvetenhet om barns utsatta situation vid skilsmässor och vårdnadstvister. I Kristianstad var det föreningen Pappa-Barn som stod bakom "bubbel-dagen".

-Det handlar ju om att se till barnen, till deras bästa och att lyssna till vad de vill. De ska aldrig behöva välja mellan sina föräldrar, säger Mårten Bergman, ordförande i Pappa-Barn Kristianstad.

Varför just såpbubblor?
-Det står för barnen, och för kärleken. Alla barn älskar ju bubblor, säger Mårten.

    Och visst var det så. Många barnaögon blev stora och förtjusta när de kom till bubbelhavet framför Domushuset. Särskilt när det också delades ut små burkar med såpbubbleblandning, så barnen själva kunde blåsa.

    -Bubblor är jätteroligt. Det brukar jag ha i badkaret hemma, berättade Astrid Rosengren, som fick hjälp av pappa Peter att blåsa några bubblor.

    Fascinationen för såpbubblor tycktes också finnas kvar upp i åldrarna. Tonårsgänget med Albin Lindhe, Philip Hylén, Love Sarezäter och Oliver Roskvist fastnade totalt framför bubbelmaskinen, som inskaffats via nätet inför årets manifestation, och både blåste egna bubblor och jagade flyende bubblor en lång stund.

    -Man blir nog aldrig för gammal för såpbubblor, skrattade killarna.