Nästan hela kungafamiljen kommer till begravningen

Stockholm/Trolle Ljungby Artikeln publicerades
På onsdag är det tid för Alice Trolle . Wachtmeisters begravning. Hovet bekräftar att hela kungafamiljen kommer att närvara.
Foto:Anders Wiklund/TT och Bosse Nilsson KB
På onsdag är det tid för Alice Trolle . Wachtmeisters begravning. Hovet bekräftar att hela kungafamiljen kommer att närvara.

På onsdag är det tid för Alice Trolle Wachtmeisters begravning. Hovet bekräftar att hela kungafamiljen kommer att närvara, med undantag för prins Daniel och Chris O'Neill.

I slutet på förra veckan kunde hovet bekräfta att Kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska delta under överhovmästarinnas begravning. Men under tisdagen rapporterade Svensk Damtidning att prins Daniel och Chris O'Neill inte kommer att närvara. Även Expressen har skrivit om att duon inte har möjlighet att vara med.

– Jag har inga uppgifter om varför de inte närvarar, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Expressen.

Nu är det också klart att även prins Carl Philip, prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine följer med till Trolle Ljungby och Alice Trolle Wachtmeisters älskade kyrka. Madeleines make Christopher O'Neill kommer inte närvara och inte heller barnen, enligt hovet.

Alice Trolle Wachtmeister avled den 26 juni. Hon blev 91 år.

In i det sista höll kungafamiljen kontakten med grevinnan Alice Trolle Wachtmeister, som varit ett stöd till hela familjen – inte minst till drottning Silvia och kronprinsessan Victoria.

Uppdatering: Prins Daniel närvarar vid begravningen.

Läs mer här.