Branden vid Raslången är släckt

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Peo Möller

Branden vid sjön Raslången är nu släckt. Det brann tidigare på flera platser i skogen intill sjön och räddningstjänst från sju stationer bekämpade bränderna. Vid lunchtid sattes MSB:s helikopter från Växjö in för att vattenbomba.

De tre skogsbränderna som rasade i samma område intill sjön Raslången är nu släckta. Det brann vid gården Målen samt mellan Målen och Bökestadsnäs, enligt räddningstjänsten. Det första larmet om bränderna kom från brandflyg klockan 10.33.

– Räddningstjänsten har avslutat sitt arbete på plats och nu lämnat över till markägaren. Det som återstår nu är att kontrollera så att det inte börjar brinna igen och det kommer vi att göra fram tills imorgon, säger Anders Pålsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Exakt hur stor yta som brann är oklart i nuläget. Sju brandstationer med totalt cirka 30 man var involverade i släckningsarbetet. Vid lunchtid sattes MSB:s helikopter från Växjö in för att vattenbomba i området.

Foto: Peo Möller

Brandflyg har cirkulerat över området för att kunna lokalisera eventuella ytterligare bränder.

– Det är ett ganska otillgängligt område, säger Per-Ola Klang vid larmcentralen.

Enligt räddningstjänstens personal på plats var det åska och blixtnedslag som orsakat bränderna. Trakten drabbades av ett stort åskoväder på onsdagskvällen.