Logent etablerar sig i Kristianstad

Kristianstad Artikeln publicerades
Logent etablerar sig i Kristianstad.
Foto:Tommy Svensson
Logent etablerar sig i Kristianstad.

Logistikföretaget Logent etablerar sig i Kristianstad. "Kristianstad är en spännande region med stor potential", säger Patrik Nielsen, affärsområdeschef för Logents bemanning och rekrytering.

I början av oktober öppnade Logent sitt kontor precis vid Stora Torg i Kristianstad. Fyra medarbetare finns på plats för att etablera företaget i den nya regionen. Tidigare har Logent haft närmaste kontor i Hässleholm.

– Vi ser en intressant marknad i Kristianstad. Det är en region som växer och det finns för oss intressanta arbetsgivare, det vill säga potentiella kunder. Vi har märkt en stor efterfrågan, säger Patrik Nielsen.

Logent är ett företag som specialisterat sig inom logistik och lager. Bolaget grundades 2006, och omsätter i dag cirka 1,5 miljarder kronor årligen. Inom företaget finns fyra olika "ben": Logistik (som innebär bland annat lager- och transporthjälp), Hamn och Hub, Kompetens (konsult- och utbildningstjänster), samt Bemanning, vilket innebär bemannings- och rekryteringstjänster inom just lager och logistik.

Det är Logent Bemanning som nu öppnar kontor i Kristianstad.

– De andra benen inom Logent är inte så beroende av geografiska kontor, utan där jobbar vi närmare kunden med olika avtal. Men när det handlar om bemanning känns det viktigt att vi finns centralt i Kristianstad, där vi har nära till både potentiella medarbetare och våra kunder. En lokal närvaro underlättar när man ska hitta rätt kompetens, säger Patrik Nielsen.

Är det bara i Kristianstad som ni satsar med nytt kontor, eller etablerar ni er också på andra orter nu?

– Vi är ett växande företag, och gör en satsning överlag. Men generellt handlar det om att plocka in resurser på våra befintliga orter, det är bara i Kristianstad vi startar upp ett nytt kontor, säger Nielsen.

Medarbetarna som finns på Logent i Kristianstad är Fredrik Andersson, ny distriktschef för Kristianstad och Hässleholm, Jessica Gunnarsson, konsultchef samt de båda säljarna Christian Castro och Bengt Roth.