Minst två har omkommit i svår tågolycka i Nosaby

Kristianstad Artikeln publicerades

En svår tågolycka inträffade i Nosaby strax efter klockan nio. Kustpilen, på väg från Karlskrona, körde in i en lastbil vid övergången vid Nosaby kyrka. Minst två personer har omkommit, så många som ett 40-tal är skadade. Stora resurser sattes in från räddningstjänst, polis och sjukvård. Ett 30-tal ambulanser från hela Skåne deltog i räddningsarbetet.

En av vagnarna välte och rälsen revs upp vid olycksplatsen.
Lastbilschauffören körde ut över spåren medan bommarna var på väg ner. Chauffören kämpade med att få upp bommarna när Kustpilen kom framrusande. Chauffören är chockad och fördes lätt skadad till CSK.
Kustpilen kom från Karlskrona på väg in till Kristianstad. Cirka 60 personer var ombord på olyckståget, uppger SJ. Många av passagerarna var elever på väg till skolan. Lokföraren kastades ut från loket vid den kraftiga kollisionen.
Banverket har stoppat all trafik på banan. Personal från Banverket är på väg till olycksplatsen. Järnvägsövergången där olyckan skedde är utrustad med en modern anläggning, det vill säga bommar, ljud och ljus. I nuläget är det inget som tyder på att den inte skulle ha fungerat när olyckan skedde, uppger Banverket.
Samtliga tillgängliga ambulanser i nordöstra Skåne kallades till Kristianstad. Kloclan 10.45 hade samtliga skadade förts bort från olycksplatsen. Sjukhus i Blekinge och Skåne tog emot skadade.
CSK i Kristianstad hade strax före klockan 12.00 tagit emot ett 20-tal skadade.
En anhörigcentral är uppröttad på restaurang Blekedamm i Kristianstad. Byggnaden finns på baksidan av CSK. telefonnummer som anhöriga kan ringa är 044-13 26 98 och 044-13 26 99.
Fler rapporter kommer.